Klaipėdos derbis - už Klaipėdos ribų

Klaipėdos derbis - už Klaipėdos ribų

Iki pat vakar nebuvo aišku, ar Klaipėdoje negalinčios rungtyniauti uostamiesčio futbolo ekipos galės susirungti ir Gargžduose - dėl "Atlanto" skolų į šio miesto stadioną svečių nenorėjo įsileisti VšĮ "Gargždų futbolas". Kalbama, kad "Atlanto" skolos už Gargždų stadiono nuomą ir kitas paslaugas gali siekti iki dešimt tūkstančių litų.

Visgi principinės Lietuvos futbolo A lygos rungtynės tarp "Atlanto" ir FC "Klaipėda" ekipos šiandien 19 val. Gargždų centriniame stadione vyks.

Vakar popiet paskambinus naujajam "Bangos" klubo vadovui Rimantui Mikalauskui ir pasiteiravus, ar vyks Klaipėdos ekipų derbis, šis atsakė: "Rungtynės gali įvykti... Na, tikriausiai įvyks". Po kelių akimirkų pamąstęs pridūrė: "Įsileisime "Atlantą", klaipėdiečiai labai laukia šių varžybų, nenorime nuvilti futbolo sirgalių".

R. Mikalauskas "Vakarų ekspresą" patikino, kad "Atlantas" jiems skolų dar nepadengė, tačiau įvardinti sumos dydžio jis nenorėjo.

"Reikia kelti popierius ir viską skaičiuoti. Taip staiga atsakyti negaliu. Nereikia vardinti tų skolų, buvo pažadėta, kad jos bus padengtos dar šią savaitę. Tikiu Klaipėdos miesto ir apskrities federacijos Romualdo Jonaičio žodžiais", - pridūrė jis.

Kiek vėliau, besibaigiant darbo dienai, R. Mikalauskas paskambinęs informavo, jog "Atlantas" padengė dalį įsiskolinimo, o jo atstovai pažadėjo likusią sumą pervesti artimiausiu metu.

Kuomet pajūrio ekipos galės rungtyniauti Klaipėdos centriniame stadione, jo direktorius Romualdas Pargaliauskas atsakyti vakar dar negalėjo.

"Klaipėdoje bus rungtyniaujama, kai išlįs žolė. Po žiemos ją pasėjome, tačiau nedygsta. Nieko negalime pakeisti, viskas priklauso ne nuo mūsų, o nuo gamtos sąlygų. Geriausiu atveju, Klaipėdos centriniame stadione bus žaidžiama tik gegužės pabaigoje. Ir tai tik optimistiniu atveju", - kalbėjo R. Pargaliauskas.

"Mano era baigėsi"

Vacys LEKEVIČIUS, "Atlanto" klubo prezidentas
Atiduosiu tas skolas. Skola Gargždams nėra didelė, palyginti su kitomis skolomis. Visos "Atlanto" skolos siekia maždaug 150 tūkstančių litų. Rungtynės vyks, tačiau graudu ir juokinga, kad Klaipėdos derbis vyks Gargžduose, o ne Klaipėdoje. Ir apskritai koks čia derbis - susirinks dvi mėgėjų komandos ir tiek. O kaip gali būti kitaip, jei klaipėdiečiai net neturi kur treniruotis ir žaisti rungtynių? Man kaip klaipėdiečiai dėl to gėda. Skaudina Klaipėdos valdžios požiūris į futbolą. Atvirai pasakius, man nėra skirtumo, kuri komanda laimės. Svarbu gyventi ir išgyventi. Mano era baigėsi, daug metų buvome niekam nereikalingi, pavargau nuo visų tų peripetijų. Reikia ieškoti investuotojų. Gėda, kad abi Klaipėdos komandos murgdosi dugne. Gal geriau reikėtų suburti vieną, bet gerą komandą, kuri pergalėmis reprezentuotų miestą ir nebūtų gėda prieš visą Lietuvą, kaip yra dabar.

"Nuotaikos kovinės"

Raimondas BELIAUSKAS, FC "Klaipėda" atstovas, Klaipėdos futbolo sąjungos prezidentas

Norėtųsi iškovoti pirmąją pergalę, kiek gi galima laukti. Visi komandos nariai sveiki, nėra prisirinkę kortelių. Nuotaikos kovinės, lieka tik susikaupti, stengtis ir iškovoti pergalę. To tiesiog trokštame. Tai principinė dvikova, žaidėjams įkvėpimo neturėtų trūkti. Tik apmaudu, kad žaisime ne Klaipėdoje, o Gargžduose. Tai - tikras paradoksas, atspindintis Klaipėdos požiūrį į futbolą.

Informacija

FC "Klaipėda" ir "Atlantas" šį sezoną tarpusavyje susitiks pirmą kartą. "Atlantas" Gargžduose rungtyniaus šeimininkų teisėmis. FC "Klaipėda" 2010 m. turnyro "Palangos Juzė" finale "Atlantą" nugalėjo rezultatu 1:0.

Šį sezoną A lygos pirmenybėse FC "Klaipėda" kol kas nėra patyrusi pergalės skonio (dukart sužaidė lygiosiomis ir turi 2 taškus). "Atlantas" per aštuonis turus jau yra iškovojęs dvi pergales bei savo sąskaitoje turi šešis taškus.

"Atlanto" ekipai vadovaus naujasis treneris Mindaugas Jonelis. Jis prie komandos vairo stojo praėjusią savaitę, pakeitęs Romualdą Norkų.

Beje, šiose rungtynėse bus ir daugiau klaipėdietiškų akcentų - komandų susitikimui teisėjaus vienu geriausių arbitrų Lietuvoje laikomas uostamiesčio teisėjas Audrius Žuta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder