Klaipėdos baseine - olimpiečių treniruotės

Klaipėdos baseine - olimpiečių treniruotės

Šių metų vasarą Klaipėdoje duris atvėręs naujas šiuolaikiškas ir olimpinius standartus atitinkantis 50 m baseinas traukia geriausius Lietuvos plaukikus - jau antrą kartą šiame baseine stovyklauja Lietuvos rinktinės nariai, tarp kurių pastaruoju metu varžybose labiausiai žibantis Europos ir universiados čempionas Danas Rapšys.

Kartu su juo treniruojasi Lietuvos rekordininkas, pasaulio plaukimo čempionas Simonas Bilis bei Europos žaidynių čempionas ir vicečempionas Andrius Šidlauskas. Šie trys olimpiečiai Klaipėdos baseine kantriai klauso trenerės Inos Paipalienės nurodymų.

Iš Panevėžio atvykę Lietuvos rinktinės nariai Klaipėdoje pluša nuo pirmadienio ir čia dar praleis kelias dienas, vėliau jų planuose - dviejų savaičių stovykla Japonijoje, o gruodžio mėnesį Kinijoje jų laukia svarbiausias šių metų startas - pasaulio čempionatas.

Olimpiečiai giria baseiną

"Man Klaipėdoje labai patinka. Klaipėdos baseinas - jaukus, šviesus, dideli langai. Ypač gerai saulėtą dieną - nėra niūru, kaip būna kituose baseinuose. Bokšteliai geri, viskas švaru, rūbinės - erdvios. Girdėjau, kad lapkričio mėnesį bus ir treniruoklių salė, tad bus viskas po ranka. Tai ypač gerai šaltuoju sezono metu, nereikės niekur vaikščioti", - įspūdžiais dalijosi D. Rapšys.

Anot jo, Klaipėda apskritai yra svetingas ir jaukus miestas.

ĮSPŪDŽIAI. "Drąsiai galite į Klaipėdą kviestis geriausius pasaulio plaukikus, dėl baseino gėdos tikrai nepatirsite", - kalbėjo olimpiečiai plaukikai Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas.

"Nėra didelių kamščių, viskas prie pat, galima sutaupyti laiko, nes mums tai labai svarbu. Galėtų Panevėžys turėti panašų baseiną, tada būtų super, nereikėtų keliauti, galėtume sportuoti namuose. Reikia pripažinti, kad Klaipėdos baseinas - geriausias Lietuvoje. Norėtųsi šiame baseine dalyvauti varžybose, tada galėtume daugiau pasakyti ar čia, plaukikų terminais kalbant, yra "greitas vanduo", ar ne. Pirmi įspūdžiai - labai teigiami. Drąsiai galite į Klaipėdą kviestis geriausius pasaulio plaukikus, dėl baseino gėdos tikrai nepatirsite", - kalbėjo D. Rapšys.

Jam antrino trenerė I. Paipalienė.

"Gerai yra ir tai, kad Klaipėdos baseine yra daug vietos ir sportininkai gali vietoje padaryti apšilimą. Mums šiomis dienomis labai reikėjo ilgo, 50 metrų, baseino. Prieš išvyką į Japoniją, kur taip pat bus 50 m baseinas, treniruotės Klaipėdoje labai pravers. Į Japoniją vykstame tam, kad pamatytume, kas mūsų gali laukti po dvejų metų per Tokijo olimpines žaidynes. Tai tarsi savotiška žvalgyba", - aiškino trenerė.

Nuolat ant lagaminų

D. Rapšio pasiteiravus, kiek jis yra apkeliavęs pasaulio šalių, universiados čempionas tik šyptelėjo: "Reikėtų klausti ne tik kiek šalių, bet dar ir kiek kartų vienoje ar kitoje šalyje buvau. Atvirai pasakius, sunku būtų suskaičiuoti. Nuolat keliaujame - stovyklos, varžybos ir taip toliau. Kaip mes sakome: "Visur gerai, bet namuose geriausiai." Kai būname užsienio šalyse, neįsivaizduokite, kad mes grožimės šalimi ar turime laiko pramogauti, dienotvarkė būna itin įtempta: treniruotės, baseinas, poilsis ir vėl baseinas. Nieko daugiau nematome. Po treniruotės norisi kristi tik į lovą ir tiek", - aiškino D. Rapšys.

Jo tikslas - kuo geriau pasirodyti šių metų pabaigoje Kinijoje vyksiančiame planetos čempionate.

"Pasaulio plaukimo rekordas kažkada buvo svajonė, o dabar – tikslas. Kai pamatai, kad praplauki ir tavo rezultatas yra netoli rekordo, tai galvoji, kad gali jį pagerinti. Kai tu dirbi ir pasieki Europos čempiono vardą, po to turi dar dukart daugiau dirbti. Nėra taip, kad nori likti ten pat. Visada norisi judėti tik į priekį", - sakė D. Rapšys.

Plaukikų trenerė I. Paipalienė papasakojo apie treniruočių krūvius ir specifiką.

"Per savaitę baseine turime dešimt treniruočių, dar dirbame ir treniruoklių salėje. Kiekvienos dienos grafikas - gana įtemptas. Jei yra galimybė, sekmadieniais stengiamės pailsėti", - teigė plaukimo specialistė.

D. Rapšys pabrėžė, kad juos trenerė puikiai motyvuoja ir dėl gerėjančių rezultatų reikia dėkoti būtent jai.

"Daug kas priklauso nuo trenerės. Mes visi esame iš Panevėžio ir visi esame olimpiečiai. Tai daug ką pasako apie mūsų trenerę", - kalbėjo sportininkai.

D. Rapšys apie motyvaciją žiniasklaidai yra kalbėjęs taip: "Manęs kiti sportininkai ir treneriai klausia, kaip aš save motyvuoju. Net prašo, kad pamotyvuočiau kitą sportininką. Manęs prašo padėti kitam, bet aš ir pats turiu su savimi visą laiką dirbti. Man atrodo, kad pasiektas tikslas yra didžiausias motyvacijos šaltinis. Visi žmonės dirba tam, kad ką nors turėtų. Šitas ir veda visada link tikslo. Jei tikslo neturėtum, tai ir darbas būtų bereikšmis. Sunkiose treniruotėse būna visko, bet kiekvieną rytą atsikeli ir eini plaukti."

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder