Klaipėdos arenos statybvietėje - darbuotojų pagausėjimas

Klaipėdos arenos statybvietėje - darbuotojų pagausėjimas

Klaipėdos mieste tarp pajūrio aktualijomis bei sportu besidominčių žmonių nuolat kyla diskusijų, ar Klaipėdos universaliąją areną bus spėta tinkamai paruošti 2011 metų Europos krepšinio čempionatui, ar ne.

Kai kurie miestiečiai net lažinasi iš pinigų ir ginčijasi, jog areną iki numatyto laiko - balandžio 1 dienos - statybų bendrovei "Vėtrūna" pabaigti nepavyks.

Ve.lt, atsižvelgdamas į miestiečių susidomėjimą šiuo statiniu, kas savaitę apžvelgs statybvietėje nuveiktus darbus, artimiausius planus ir dirbančių darbuotojų skaičių. Taip pat skaičiuosime dienas, kiek liko iki objekto statybų pabaigos.

Nors visai neseniai viešai žiniasklaidoje skambėjo, kad arenos statytojai nuo darbų grafiko atsilieka maždaug dviem mėnesiais, tačiau dabar "Vėtrūnos" atstovai tvirtina, kad atsilikimo nuo grafikų nebėra.

Tai esą yra dėl to, jog pasirašyta nauja sutartis. Žinia, kad pagal pirminę savivaldybės ir "Vėtrūnos" sutartį arena turėjo būti baigta dar pernai gruodžio 31 dieną, tačiau vėliau buvo paprašyta šį terminą nukelti trim mėnesiams. Esą statybų darbus apsunkino, prastos oro sąlygos: per anksti atkeliavę šalčiai ir sniegas.   

"Pagal naujai pasirašytą susitarimą vėlavimo nėra", - Ve.lt aiškino Klaipėdos arenos statybų bendrovės "Vėtrūna" atstovas Džeraldas Kauneckas.

Pasak jo, šiuo metu į pabaigą eina fasado ir stogo darbai.

"Ypač svarbu kuo greičiau užbaigti stogo darbus, kad per jį nepatektų vanduo, nesikauptų drėgmė ir būtų galima vykdyti numatytus darbus arenos viduje. Stogą planuojama užbaigti iki kitos savaitės vidurio", - aiškino jis.

Šiuo metu arenoje yra liejamos grindys, montuojama ventiliacinė, priešgaisrinė įranga.
"Jau pradėta areną šildyti, todėl netrukus bus galima pradėti vykdyti vidinės apdailos darbus. Anksčiau tai daryti buvo tiesiog per šalta, technologiškai sudėtinga. Tikslas - padaryti kokybiškai, o ne bet kaip. Reikia išlaukti, o gamtos sąlygos permainingos, daug problemų kelia tirpstantis sniegas", - komentavo D. Kauneckas.

Šiuo metu objekte dirba maždaug 200 darbuotojų, tačiau netrukus dirbs beveik šimtu daugiau.

"Jau yra suformuotos apdailos darbuotojų brigados. Prasidėjus apdailos darbams, iš viso dirbs beveik 300 darbuotojų", - sakė "Vėtrūnos" atstovai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder