Klaipėdos arena: viskas gerai, tik šalta

Klaipėdos arena: viskas gerai, tik šalta

Šaltą antradienio rytą dalis Klaipėdoje apsilankiusių Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio (FIBA Europe) delegacijos narių apžiūrėjo statomą areną.

Įvairių padalinių FIBA Europe specialistai į Lietuvą atvyko pirmadienį ir ateinančias dvi dienas inspektuos, kaip šalies miestai rengiasi 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatui. Jo varžybos vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje.

Klaipėda - pirma svečių stotelė. Vieni jų apžiūrėjo ir įvertino viešbučius, kuriuose siūloma apsigyventi krepšininkams, teisėjams, FIBA bei žiniasklaidos atstovai. Su pasirinktais viešbučiais čempionato rengėjai pasirašys sutartis.

Kiti delegacijos nariai patraukė į arenos statybvietę. Lydimi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus čempionato organizacinio komiteto vadovo Mindaugo Špoko čia lankėsi FIBA Europe renginių vadovė Monika Puchner bei Sporto departamento atstovas Richard Stokes.

Trumpo apsilankymo metu jie išvydo, kas iki šiol nuveikta - Klaipėdos arenos statybos šiuo metu beveik įpusėjo, iki metų pabaigos tikimasi baigti stogo bei fasado dengimo darbus. Tada jau bus galima šildyti statinio vidų ir statybininkams neteks šalti, kaip pastarosiomis dienomis, kai Lietuvą užgriuvo šalčiai.

Statybos turėtų baigtis iki kitų metų balandžio 1-osios.

Vėliau svečiai teigė neįsivaizduojantys, kokios kliūtys pristabdytų arenos statybas ir jos nebus užbaigtos laiku, juolab, kad šiuo metu yra visiškai išspręstas darbų finansavimo klausimas.

"Puiku matyti, kad arena taip greitai kyla", - sakė M. Puchner, kuri Klaipėdoje lankėsi pernai gruodį ir šioje vietoje matė tik statinio pamatus.

Ne tik arenos statybų, bet ir kitų darbų progresu buvo patenkintas ir R. Stokes.

"Krepšinio varžybos - tik 10 procentų viso organizacinio čempionato darbo. Reikia nuveikti daug darbų susijusių su informacinėmis technologijomis, saugumu, logistika ir kt.", - sakė M. Špokas.

FIBA Europe specialistai ir čempionato organizatoriai į Klaipėdą sugrįš kai arena jau atvers duris.

"Įprastai panašios arenos laikomos atidarytos, kai jose įvyksta pirmas renginys - jų metu ir paaiškėja, ar statinys tinkamai paruoštas. Žinoma, nesinorėtų, kad pirmasis renginys būtų Europos čempionato rungtynės", - sakė M. Špokas.

Anot jo, tikrinant Klaipėdos areną iki čempionato pradžios joje turėtų įvykti aukšto lygio krepšinio rungtynės.

"Planuojame tai bus krepšinio turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos rinktinė", - sakė jis.

37-ojo Europos čempionato grupių varžybos vyks kitų metų rugpjūčio 31 - rugsėjo 5 dienomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder