Klaipėdoje vyrai galynėjosi prisitraukimų varžybose

Klaipėdoje vyrai galynėjosi prisitraukimų varžybose

Klaipėdos M. Mažvydo alėjoje, prie "Vakarų ekspreso" redakcijos, vyko prisitraukimų varžybos, kuriose jėgas išbandė arti pusšimčio dalyvių. Tarp jų buvo ir viena dailiosios lyties atstovė.

Šių varžybų sumanytojas ir organizatorius - Akmenės rajone gyvenantis Giedrius Sasnauskas. Jis yra didžiulis prisitraukimų gerbėjas ir teigia, kad Lietuvoje neturi lygių.

"Varžybas organizavau mažesniuose miesteliuose - Akmenėje, Papilėje, Telšiuose, taip pat Šiauliuose. Taigi, nusprendžiau atvykti į Klaipėdą. Išsiunčiau laiškus sporto klubų atstovams, informavau apie varžybas per spaudą. Kviečiau visus, norėjau, kad man mestų rimtą iššūkį, tačiau to nesulaukiau. Vėl manęs niekas nesugebėjo nurungti", - "Vakarų ekspresui" sakė G. Sasnauskas.

Jis padarė 51 sunkųjį ir 67 laisvuosius (su užsimetimais) prisitraukimus.

"Lietuvoje už mane niekas nepadaro daugiau prisitraukimų. Jei kas padaro, tegul atvažiuoja į varžybas ir įrodo. Dar planuoju organizuoti varžybas Kaune ir Vilniuje", - savo planais dalijosi 45-erių gana smulkaus sudėjimo vyriškis.

Jis pabrėžė, kad, norint padaryti tiek prisitraukimų, reikia nuolat treniruotis ir derinti mitybą.

"Būna, kad per parą treniruojuosi net iki 12 valandų. Tai nuolatinis darbas ir gyvenimo būdas. Turi ne tik sportuoti, bet ir laikytis dietų. Kitaip rezultato nepasieksi. Kiti mąsto, kad stiprus yra tas, kuris prisipumpavęs raumenų. Galiu jums drąsiai pasakyti: jei žmogus yra itin raumeningas, tikrai nereiškia, kad jis gali padaryti daug prisitraukimų. Pavyzdžiui, Rusijoje, Krasnojarske, 105 prisitraukimus namų sąlygomis padarantis vaikinukas yra itin smulkus, kuklus ir net nepasakytum, kad jis tiek kartų gali prisitraukti", - pasakojo G. Sasnauskas.


NUGALĖTOJO TAURĖ. Geriausiam varžybų dalyviui atiteko ši taurė. Tiesa, jos iš klaipėdiečių niekas neiškovojo, kadangi daugiausiai prisitraukimų padarė pats varžybų organizatorius Giedrius Sasnauskas.

Iš varžybose dalyvavusių suaugusių klaipėdiečių daugiausiai prisitraukimų (30) padarė Haroldas Banys. Tarp jaunimo iki 18 metų nugalėtoju tapo 15-metis Nojus Malinauskas. Jis padarė 14 prisitraukimų.

"Mano varžybose yra griežtos taisyklės: negalima kyboti ir ilsėtis, nuolat reikia daryti prisitraukimus. Viską reikia atlikti "švariai". Būna, jog žmonės pyksta, kai neįskaitau netaisyklingai atliktų prisitraukimų. Klaipėdoje buvo ir tokių dalyvių, kurie užsikabino ant skersinio, tačiau nepadarė nė vieno prisitraukimo. Džiugu, kad išdrįso dalyvauti ir viena moteris. Tiesa, ji prisitraukė tik tris kartus, tačiau už drąsą galima ją pagirti", - sakė varžybų organizatorius.

Šios varžybos visiems dalyviams buvo nemokamos, o geriausieji buvo apdovanoti taurėmis.

"Pats gaminau prisitraukimų įrangą, ją vežioju po Lietuvą. Varžybas organizuoju iš savo lėšų. Viską darau norėdamas populiarinti šį sportą. Tegul žmonės juda, sportuoja, siekia tikslų, o ne šiaip be tikslo leidžia laisvalaikį", - pabrėžė G. Sasnauskas.

 

Giedrius SASNAUSKAS, prisitraukimų varžybų organizatorius:
Kiti mąsto, kad stiprus yra tas, kuris prisipumpavęs raumenų. Galiu jums drąsiai pasakyti: jei žmogus yra itin raumeningas, tikrai nereiškia, kad jis gali padaryti daug prisitraukimų. Pavyzdžiui, Rusijoje, Krasnojarske, 105 prisitraukimus namų sąlygomis padarantis vaikinukas yra itin smulkus, kluklus ir net nepasakytum, kad jis tiek kartų gali prisitraukti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder