Klaipėdoje viešintis NBA čempionas gyrė lietuvius

Klaipėdoje viešintis NBA čempionas gyrė lietuvius

Šįvakar 19.30 val. "Švyturio" arenoje draugiškas rungtynes žais Lietuvos ir Australijos krepšinio rinktinės. Trečiadienį ryte australai "Švyturio" arenoje surengė treniruotę ir bendravo su Lietuvos žurnalistais.

Viena ryškiausių Lietuvoje pastaraisiais metais apsilankiusių krepšinio žvaigždžių, NBA čempionas Endriu Bogutas (Andrew Bogut) apie mūsų šalies krepšininkus atsiliepė itin pagarbiai.

Tai – stipri komanda. Lietuva yra gerbiama krepšinio valstybė, visi čia myli krepšinį, todėl bus įdomu čia rungtyniauti. Kalbant apie jūsų rinktinės aukštaūgį Joną Valančiūną, tai - kietas žaidėjas. Jis rūpinasi savo žaidimu, tai labai fiziškai stiprus krepšininkas, daug judantis po krepšiu. Jis – vienas pagrindinių „Raptors“ žaidėjų puolime. Jam tiesiog reikia toliau tobulėti ir dirbti", - sakė dešimt metų NBA praleidęs ir 93 mln. JAV dolerių NBA uždirbęs „Golden State Warriors“ vidurio puolėjas E. Bugutas.

Jis sakė, kad draugiškose rungtynėse pergalė nėra pats svarbiausias dalykas.  

"Pergalė – vienas iš tikslų, bet ne pagrindinis. Dabar reikia rūpintis savo žaidimu, šlifuoti krepšinį. Tiek mes, tiek lietuviai žaidžia kietą, fizinį krepšinį. Mes tikrai nežaidžiame regbio ar imtynių. Tikrai nesistengsiu nieko sužeisti. Bet tikiu, kad abi komandos žais kontaktinį krepšinį", - sakė krepšininkas.

Lietuvos rinktinės dvyliktuke šį vakarą nebus Žygimanto Janavičiaus, Renaldo Seibučio, Jono Mačiulio ir Roberto Javtoko, pranešė atstovas spaudai Linas Kunigėlis.

Mačui registruoti lietuviai: Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius, Lukas Lekavičius, Marius Runkauskas, Artūras Milaknis, Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Mindaugas Kuzminskas, Domantas Sabonis, Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas ir Artūras Gudaitis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder