Klaipėdoje varžysis 11 šalių kovinio sporto meistrai

Klaipėdoje varžysis 11 šalių kovinio sporto meistrai

Šiandien į Klaipėdą suplūs būrys pajėgių Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos kovinio sporto meistrų. Jie jau penktadienį 19 val. "Švyturio" arenoje varžysis grandioziniame tarptautiniame "Big fight II" turnyre.

Šiandien 19 val. "Park Inn Klaipėda" viešbutyje specialiioje spaudos konferencijoje vyks sportininkų svėrimo ceremonija, bus pristatyti sportininkai.

Tarp lietuvaičiams labiausiai žinomų sportininkų bus ir specialiai dėl šio turnyro į Lietuvą iš JAV grįžęs keliskart pasaulio bušido čempionas ir nuolatinis kovų be taisyklių dalyvis Egidijus Valavičius. Jis pagal pagal MMA taisykles kausis su ukrainiečiu Jurijumi Gorbenka.

Daug dėmesio turėtų sulaukti ir nokautų meistras kaunietis Remigijus Morkevičius bei jo varžovas baltarusis Sergeju Bohanovas (Sergej Bohanov). Lietuvio varžovas - itin grėsmingas. S. Bohanovas šiais metais tapo savo šalies "Muaythai" (Tailando bokso) čempionu, šių metų pasaulio ir Europos pirmenybėse užėmė prizines vietas. Pagal šio bokso stiliaus taisykles ir vyks mačas tarp iki 67 kg sveriančių R. Morkevičiaus bei Baltarusijos sportininko.

"Žinau, kad varžovas Baltarusijoje - pirmas, Europoje - antras. Baltarusijos atletai visuomet būna stiprūs. Negalima nuvertinti konkurento", - teigė "Titano" klubo narys R. Morkevičius.

Kaunietis prisipažino, kad kelionei į Klaipėdą intensyviai rengiasi: "Du kartus per dieną treniruojuosi. Pasiekiau neblogą sportinę formą. Po pastarosios kovos šiek tiek skaudėjo ranką ir koją, tačiau dabar jaučiuosi gerai".

Pasak R. Morkevičiaus trenerio Mariaus Misiūno, baltarusių federacijos buvo prašyta, kad dvikovai rekomenduotų stiprų kovotoją, kuris būtų tvirtas varžovas R. Morkevičiui.

"Bus visko. Nugalėtoją gali lemti vienintelis smūgis. Lengvasvoriai atletai pasižymi greičiu, gera technika. Žiūrovai išvys kvapą gniaužiančių momentų, krušą smūgių, dinamišką dvikovą", - įsitikinęs treneris.

Penktadienį "Big fight II" turnyre kovos daug tituluotų kovotojų, tarp kurių - tarptautinių turnyrų nugalėtojas ir prizininkas klaipėdietis Kirilas Pšonka, Europos pirmenybių prizininkas ir pasaulio čempionatų dalyvis vilnietis Ernestas Dapkus.

Aistras jau kelia ir būsima armėno daugkartinio Europos MMA čempiono, Armėnijos sambo imtynių ir džiudžitsu čempiono, Europos sambo vicečempiono armėno Vahano Bojukjano (Vahan Bojukyan) ir ruso Nijazo Ramazanovo (Nijaz Ramazanov) dvikova. Tai bus principinė revanšinė kova.

Priminsime, kad prieš metus Klaipėdoje vykusiame "Big fight" turnyre rusas armėnui prakirto antakį ir medikai uždraudė tęsti kovą.

"Švyturio" arenoje, kurioje telpa daugiau nei 5 tūkstančiai žiūrovų, planuojama surengti 12 dvikovų pagal K-1, MMA, "Muaythai" ir bokso taisykles.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder