Klaipėdoje karaliavo žiemos sportas

Klaipėdoje karaliavo žiemos sportas

Ant Klaipėdos "Akropolio" ledo net tris dienas vyko žiemos sporto šakų festivalis "Klaipėda - Europos sporto miestas 2018", sutraukęs būrį vaikų, tėvelių ir net jų senelių. Festivalio dalyviai galėjo mėgautis nemokamomis ledo ritulio treniruotėmis, pasivaržyti šeimų turnyre, išmokti žaisti akmenslydį, perprasti dailiojo čiuožimo subtilybes ir galiausiai papramogauti ant ledo smagiose diskotekose.

Daug dėmesio sulaukė šeštadienį vykęs šeimų ledo ritulio "3 prieš 3" turnyras. Čia vaikai ir paaugliai varžėsi kartu su savo tėveliais (bent vienas komandos narys turėjo būti mergaitė ar moteris).

Geriausiai sekėsi klaipėdiečių komandai "Degantis ledas" - tėvui ir sūnui Aleksandrams Paulauskams ir Klarai Muller. Jiems atiteko vertingas prizas - 500 eurų vertės čekis, už kurį galės įsigyti pačiūžas visai šeimai.

VARŽĖSI. Dailiojo čiuožimo varžybose "Klaipėdos taurė 2018" buvo galima išvysti talentingų čiuožėjų pasirodymus.

Antrąją vietą iškovojo taip pat klaipėdiečiai "Ledo cepelinai" - Eduardas, Julija ir Aleksandras Melnikovai, o trečioji vieta atiteko Klaipėdos "Pergalė" nariams - Maksimui ir Jaroslavui Fediukinams ir Karinai Lukinai.

Ketvirti liko vilniečiai "Stirniukai", penkti - "Baltijos trio", 6-ą vietą užėmė "Sparta", septinti liko "Dvaro klanas".

Pasak renginio organizatoriaus Vaclovo Gedvilo, į pirmą kartą mūsų mieste organizuojamą šeimų turnyrą buvo užsiregistravę dešimt komandų, tačiau atvyko trijomis mažiau - septynios.

"Šio turnyro tikslas - suvienyti šeimas, draugus, artimuosius bei naudingai praleisti laiką - puikiai pavyko. Žiemos sporto šakų festivalis Klaipėdoje vyko pirmą kartą, tačiau pirmas blynas tikrai neprisvilo. Matėme daug laimingų veidų. Ant "Akropolio" ledo savaitgalį gyvenimas tiesiog virte virė. Įrodėme, kad sportuoti galima visais metų laikais", - akcentavo V. Gedvilas.

Sekmadienį klaipėdiečiai buvo artimiau supažindinti su akmenslydžiu ("kerlingu") ir dailiuoju čiuožimu.

"Akmenslydį gali žaisti kiekvienas - nesvarbu, ar esi vaikas, ar paauglys, ar peržengęs 60 metų, ar vyras, ar moteris. Tai smagus ir įdomus sportas. Akmenslydį gali žaisti su kolegomis, šeima, draugais. Šį žaidimą panoro išbandyti tikrai daug žmonių. Buvo daug azarto ir smagių emocijų. Vėliau norinčiuosius buvo net sunku "nukrapštyti" nuo ledo", - juokaudami sakė renginio organizatoriai.

DOVANA. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas žiemos sporto šakų festivalyje sulaukė išskirtinės dovanos - originalių Dainiaus Zubraus "kovinių" marškinėlių su autografu.

Sekmadienį taip pat vyko dailiojo čiuožimo varžybos "Klaipėdos taurė 2018", o galiausiai buvo suorganizuota masinė nemokama dailiojo čiuožimo pamoka klaipėdiečiams ir masinis nemokamas klaipėdiečių čiuožimas.

"Šeštadienį diskotekoje dalyvavo keli šimtai žmonių. Manau, kad vienu metu ant "Akropolio" ledo buvo rekordinis žmonių skaičius", - kalbėjo V. Gedvilas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder