Klaipėdoje jėgas bandė irkluotojai

Klaipėdoje jėgas bandė irkluotojai

Šeštadienį Danės upę irklų mostais šiaušė irkluotojai - nuo ryto vyko baidarių ir kanojų irklavimo regata "Žemaičių taurė 2017".

Prie Jono kalnelio startavo apie pusšimtis įvairaus amžiaus irkluotojų - nuo jauniausių, gimusių 2004 metais, iki veteranų.

Varžybų vyr. teisėjas Rimas Gadeikis sakė, kad atvyko baidarininkų ir kanojininkų iš Šilutės, Skuodo, Plungės, Šiaulių, žinoma, dalyvavo ir klaipėdiečiai.

Ustamiesčio irkluotojus lydėjo sėkmė - pelnytos prizinės vietos ne vienoje kategorijoje, o kai kurie jaunieji irkluotojai neturėjo sau lygių, pavyzdžiui, R. Gadeikio auklėtinis Alanas Mamedovas, nepalikęs varžovams vilčių. Regatoje startavo ir olimpietis Andrejus Olijnikas bei veteranas, pasaulio čempionas Sigitas Bulovas.

"Tikėjomės, kad sulauksime kiek daugiau sportininkų, bet mūsų regata sutapo su varžybomis Latvijoje, Jelgavoje, kur išvažiavo daug stiprių irkluotojų. Galbūt dalis išsigando lietaus, bet šiandien su oru mums tikrai pasisekė", - džiaugėsi regatos vyr. teisėjas.

Pasak R. Gadeikio, tradicinis renginys "Žemaičių taurė" buvo paskutinės varžybos Klaipėdos šiais metais baidarių ir kanojų irkluotojams, tad sykiu tai - sezono uždarymas uostamiestyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder