Klaipėdoje į aikštę žengs Maskvos CSKA žaidėjai

Klaipėdoje į aikštę žengs Maskvos CSKA žaidėjai

Sekmadienį Klaipėdos krepšinio mėgėjams - istorinis įvykis. Į Klaipėdą atvyks krepšinio grandai - daugkartiniai Eurolygos, Rusijos lygos, Rusijos taurės, įvairių turnyrų nugalėtojai bei VTB Vieningosios lygos čempionai Maskvos CSKA krepšininkai.

Rusijos ir Europos klubinio krepšinio lyderiai sekmadienį 16.10 val. "Švyturio" arenoje susitiks su Klaipėdos "Neptūno" krepšininkais. Šios VTB Vieningosios lygos rungtynės Klaipėdos ekipai bus debiutinės.

"Tai naujas puslapis klubo istorijoje. Kovoti su tokiais krepšinio grandais - tikra garbė. Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai galės pasigrožėti aukščiausio lygio krepšiniu, iš arti pamatyti pasaulinio lygio krepšinio žvaigždes. Mūsų komandai kova su tokio lygio ekipa - neįkainojama patirtis", - kalbėjo "Neptūno" klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Eurolygos kartėlis

Maskvos CSKA - legendinė Rusijos ir Sovietų Sąjungos krepšinio komanda, įkurta 1924 metais.

Iš pradžių tai buvo armijos klubas, į kurį buvo kviečiami SSRS kariuomenėje tarnaujantys talentingi krepšininkai. Iširus Sovietų Sąjungai, liko tik pavadinimas.

Šioje komandoje yra žaidę geriausi SSRS krepšininkai. Vienintelis lietuvis, rungtyniavęs CSKA sovietiniais laikais, yra Rimas Kurtinaitis. Dar praėjusį sezoną Maskvos CSKA ekipos marškinėlius vilkėjo Ramūnas Šiškauskas ir Darjušas Lavrinovičius, o vyr. trenerio vaidmenį atliko Jonas Kazlauskas.

Jų keliai su šia ekipa išsiskyrė, kuomet pavasarį patyrė fiasko Eurolygos finale.

Tuomet Maskvos CSKA buvo įgijusi net 19 taškų persvarą (53:34), tačiau galiausiai iššvaistė taškus ir 61:62 nusileido Pirėjo "Olympiacos" ekipai.

Visiems tai buvo didžiulė staigmena.

Tuomet juodą šešėlį užsitraukė ir ilgametis Lietuvos rinktinės krepšininkas R. Šiškauskas, kuris lemiamomis akimirkomis prametė abu baudos metimus.

Pergale jau patikėjusios CSKA žvaigždės buvo skaudžiai pamokytos.

CSKA klubui tai buvo jau 11-asis Eurolygos finalo ketvertas. Šiame turnyre Maskvos komanda triumfavo šešis kartus.

Kalbama, kad būtent dėl to skaudžiojo pralaimėjimo iš klubo trenerio pareigų pasitraukė ir J. Kazlauskas, o R. Šiškauskas nusprendė baigti profesionalaus krepšininko karjerą.

Šį sezoną Maskvos CSKA dega noru reabilituotis ir savo gerbėjams įrodyti, kad jie - geriausi Europoje.

Komandoje - žvaigždynas

Maskvos CSKA komanda prieš kelias dienas triumfavo Aleksandro Gomelskio draugiškame keturių komandų turnyre. Rusijos lygos čempionai finale 82:65 nugalėjo Krasnodaro "Lokomotiv" krepšininkus. Treti šiame turnyre liko Pirėjo "Olympiakos", ketvirti - žalgiriečiai.

Maskvos CSKA ekipos gretose šį sezoną yra daug garsių krepšininkų, tarp kurių - būrys Rusijos rinktinės žaidėjų: Andrejus Voroncevičius, Antonas Ponkrašovas, Viktoras Chriapa, Aleksandras Kaunas, taip pat Serbijos rinktinės nariai Nenadas Krstičius ir Milošas Tedosičius, legionieriai Aronas Jacksonas, Drew Nicholsonas.

Komandą treniruoja "krepšinio profesoriumi" vadinamas strategas iš Italijos Ettore Messina. Jis į Rusijos klubą grįžo po trejų metų pertraukos, pernai dirbo Los Angelo "Lakers" trenerių štabe.

"Pavardės ir žaidėjų titulai išties įspūdingi. Tikėtis pergalės būtų naivu. Tačiau stengsimės, kovosime iš širdies. Norime įgyti kuo daugiau patirties", - žadėjo "Neptūno" ekipos treneris Kazys Maksvytis.

Čempionato sistema

VTB Vieningoje lygoje "Neptūnas" kovos B grupėje su Rygos VEF (Latvija), Minsko "Cmoki" (Baltarusija), Kauno "Žalgiriu" (Lietuva), Nymburko CEZ (Čekija), Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", Krasnojarsko "Jenisej", Liubercų "Triumf", "Nižnyj Novgorod" ir Maskvos CSKA (visos - Rusija) ekipomis.

Kitame - A pogrupyje varžysis Mariupolio "Azovmaš", "Doneck" (abi iš Ukrainos), Talino "Kalev" (Estija), Vilniaus "Lietuvos rytas" (Lietuva), "Astana" (Kazachstanas), Samaros "Krasnyje Krylja", Kazanės "Uniks", Maskvos srities "Chimki", Sankt Peterburgo "Spartak" (visos - Rusija) ir Zgoželeco "PGE Turow" (Lenkija) komandomis.

Kiekvienoje grupėje komandos tarpusavyje sužais po du kartus (namie ir išvykoje), iš viso 18 rungtynių.

Į atkrintamąsias varžybas pateks po šešias A ir B grupių komandas. Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape iki dviejų pergalių A grupės 3-ioji komanda kovos su B6, B3 su A6, A4 su B5 ir B4 su A5.

Šių porų nugalėtojai pateks į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su pirmosiomis dviejomis abiejų grupių ekipomis.

Čia kovos vyks iki 3 pergalių. Pusfinalyje, finale ir rungtynėse dėl III vietos taip pat bus žaidžiama iki 3 pergalių.

"VTB Vieningoje lygoje pagrindinis tikslas - garbingai kautis. Kad šioje lygoje varžovai itin pajėgūs, pamatėme ir per draugiškas rungtynes su Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" ekipa. Su VTB Vieningosios lygos ekipų biudžetais mums nėra ko lygintis, tačiau mūsų tikslas - patirtis. Galiu pažadėti tiek: stengsimės, kovosime, ginsime Klaipėdos garbę, neleisime, kad mus stumdytų. Visos komandos stiprios. Lengva tikrai nebus", - sakė K. Maksvytis.

Bilietų kainos

Į "Neptūno" Vieningosios lygos VTB kovas bilietas į visas vietas kainuoja 15 litų (su arenos ir platintojo mokesčiai iš viso 20 litų), moksleiviams, studentams ir pensininkams taip pat taikoma nuolaida ir jiems bilietas su visais mokesčiais kainuoja 15 litų (išskyrus varžybų dieną).

"Neptūno" klubo vadovybė šiemet bilietų platinimą prisiėmė ant savo pečių. Patariama bilietus į atskiras varžybas pirkti kuo anksčiau "Bilietai.lt" tinklalapyje ar arenos kasose, kadangi į visas vietas kaina vienoda, tai greičiausieji turės progą įsigyti bilietus į patogesnes vietas.

STRATEGAS. Komandą treniruoja "krepšinio profesoriumi" vadinamas strategas iš Italijos Ettore Messina. Jis į Rusijos klubą grįžo po trijų metų pertraukos, pernai dirbo Los Angelo "Lakers" trenerių štabe.

Abonemento kainos visam sezonui (su visais mokesčiais) dvi: 149 litai ir 249 litai. Brangesni abonementai sudaro tik nedidelę dalį parduodamų abonementų (centrinis sektorius K, tam tikra dalis sektorių J, L, B ir D). Visos likusios "Švyturio" arenos vietos parduodamos už pigiausio abonemento kainą - 149 litus. Įsigiję abonementus, krepšinio mėgėjai galės stebėti rungtynes iš savo nuolatinės vietos.

Visų Klaipėdos "Neptūno" krepšininkų vardu kviečiame Jus užpildyti "Švyturio" arenos tribūnas ir būti tuo šeštuoju žaidėju aikštelėje, padedančiu klaipėdiečiams kautis su visais grėsmingais ir negrėsmingais varžovais. Trumpiau tariant - "Palaikyk savus!".

"Neptūno" rungtynių 2012-2013 metų VTB vieningoje lygoje tvarkaraštis: I ratas Spalio 7 d. - namuose su Maskvos CSKA (Rusija); Spalio 16 d. - namuose su Rygos VEF (Latvija); Spalio 28 d. - išvykoje su Nymburko CEZ (Čekija); Spalio 31 d. - namuose su Minsko "Cmoki" (Baltarusija); Lapkričio 4 d. - namuose su Kauno "Žalgiriu"; Lapkričio 19 d. - išvykoje su "Nižnij Novgorod" (Rusija); Gruodžio 2 d. - namuose su Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" (Rusija); Gruodžio 9 d. - išvykoje su Liubercų "Triumph" (Rusija); Gruodžio 13 d. - namuose su Krasnojarsko "Enisey" (Rusija); II ratas Sausio 6 d. - išvykoje su Maskvos CSKA; Sausio 13 d. - išvykoje su Rygos VEF; Sausio 20 d. - išvykoje su Kauno "Žalgiriu"; Vasario 3 d. - namuose su Nymburko CEZ; Vasario 10 d. - išvykoje su Minsko "Cmoki"; Vasario 17 d. - namuose su "Nižnij Novgorod"; Kovo 3 d. - išvykoje su Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban"; Kovo 10 d. - namuose su Liubercų "Triumph"; Kovo 24 d. - išvykoje su Krasnojarsko "Enisey".

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder