Klaipėdoje 2021 metais vyks Baltijos šalių plaukimo čempionatas

Klaipėdoje 2021 metais vyks Baltijos šalių plaukimo čempionatas

Klaipėda vis dažniau tampa geriausių Lietuvos plaukikų svarbių čempionatų ir profesionalių treniruočių vieta. Mūsų šalies plaukikų elitas būtent Klaipėdos 50 m baseine lapkričio ir gruodžio mėnesiais treniravosi vadinamojo "burbulo" sąlygomis, rengė skirtingų amžiaus grupių šalies čempionatus, o 2021 metais, prieš Tokijo olimpines žaidynes, čia planuojama ir dar keletas svarbių varžybų.

Lietuvos plaukimo federacijos vykdomasis komitetas ir trenerių taryba patvirtino kitų metų plaukimo varžybų kalendoriaus gaires.

Tarp svarbių 2021 metų varžybų rengėjų bus ir klaipėdiečiai: jau šiek tiek daugiau nei po mėnesio - vasario 18-20 dienomis Klaipėdos 50 m baseine planuojamos Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės, o kovo 6-7 dienomis - Baltijos šalių plaukimo čempionatas.

Šiose dvejose varžybose plaukikai sieks įvykdyti olimpinius normatyvus ir iškovoti kelialapius į 2021 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Dar prieš pat Tokijo olimpines žaidynes, liepos 10-11 dienomis, Klaipėdoje ir Kaune vyks "Nordic Age group" varžybos.

Pagal Lietuvos plaukimo federacijos pateiktą 2021 varžybų kalendorių matyti, kad mūsų šalies plaukikams ateinantys metai bus itin intensyvūs. Laukia daug svarbių varžybų ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje - iš viso 18 čempionatų ir varžybų (neskaičiuojant įvairių vaikų varžybėlių ir turnyrų).

Tarp jų svarbiausi - gegužės 17-23 dienomis Europos suaugusiųjų čempionatas Budapešte, liepos 6-11 dienomis Europos jaunimo čempionatas (varžybų vieta dar nežinoma), liepos 25 - rugpjūčio 1 dienomis olimpinės žaidynės Tokijuje, rugpjūčio 18-29 dienomis universiada Kinijoje, rugpjūčio 23-27 dienomis pasaulio jaunimo čempionatas (vieta nežinoma), gruodžio 2-7 dienomis Europos čempionatas 25 m baseine Kazanėje ir gruodžio 13-18 dienomis pasaulio čempionatas 25 m baseine Abu Dabyje.

OLIMPINĖ VILTIS. Klaipėda tikisi, kad daugkartinis Lietuvos iki 17 metų rekordininkas ir šalies čempionas Daniilas Pancerevas įvykdys olimpinį normatyvą ir išplauks į Tokijo baseino takelių vandenis.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder