Klaipėdoje - veteranų lengvaatlečių rekordų lietus

Klaipėdoje - veteranų lengvaatlečių rekordų lietus

Klaipėdos miesto centriniame stadione vykusiose jubiliejinėse, penktosiose, "Ažuolo" taurės lengvosios atletikos varžybose pagerinti net devyni Lietuvos veteranų rekordai. Du iš jų pasiekė klaipėdiečiai - Jadvyga Putinienė ir Vytautas Zaniauskas.

Abu jie Klaipėdos "Ąžuolo klubo nariai.

Tarp 75-79 metų dalyvių besivaržiusi J. Putinienė diską numetė 23,30 m. V. Zaniauskas (amžiaus grupė - 60-64 m. ) šuolio su kartimi rungtyje įveikė 3,5 m. aukštį. Tai nauji Lietuvos veteranų rekordai.

Iš viso Klaipėdos "Ąžuolo" klubo nariai iškovojo pergales aštuoniose rungtyse, keturiose rungtyse buvo antri ir septyniose - treti.

Pirmosios Klaipėdos olimpietės J. Putinienės pasiekimai vis kelia susižavėjimą - dalyvavo šešiose rungtyse (kūjis, diskas, metimų penkiakovė, ietis, svarstis rutulys), penkiose iš jų iškovojo aukso medalius, o rutulio stūmimo rungtyje ji buvo antra.

Lina Zaniauskienė buvo neįveikiama šuolio į aukštį rungtyje ir trečia šokdama į tolį. Vytautas Zaniauskas dar nugalėjo bėgdamas 100 m per barjerus ir antras liko šuolio su kartimi rungtyje. Oksana Choda tapo nugalėtoja 100 m rungtyje, o Vytautas Milius buvo pirmas šokdamas į aukštį.

Genovaitė Avižonienė (šuolis į aukštį) ir Steponas Baltuonis (100 m bėgimas) iškovojo antrąsias vietas.

ŠAUNUOLIS. Vytautas Zaniauskas - Lietuvos rekordininkas.

Arūnas Andrijauskas tapo disko metimo rungties vicečempionu ir liko trečias stumdamas rutulį. Simona Zimkienė ir Algirdas Petravičius šuolio į tolį rungtyje iškovojo trečiąsias vietas. Taip pat ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Svetlana Pugačiova( svarsčio metimo rungtis), Andrejus Dmitrienko (šuolis su kartimi) ir Laimutis Verbliugevičius (3000 m bėgimas).

"Ąžuolo" taurę, pasiekę geriausius rezultatus, iškovojo Genovaitė Kazlauskienė (kūjo metimas - 1078 tšk.) ir Rimvydas Medišauskas (svarsčio metimas - 1198 tšk.).

ORE. Daug emocijų kėlė šuolio į tolį rungtis.

Penkiolikoje rungčių vyko atkaklios kovos.

Iš kitų miestų atstovų tris Lietuvos rekordus (amžiaus grupė - 65-69 m.) užfiksavo alytiškė Danutė Bučinskienė (100 m bėgimas - 17,90 sek., 200 m bėgimas - 38,87 sek. ir šuolis į tolį - 3,27 m), po du rekordus - kaunietė Rita Sadzevičienė (amžiaus grupė - 40-44 m., kūjo metimas - 32,72 m, svarsčio metimas - 10,97 m) ir kaunietis Gintautas Misevičius (amžiaus grupė - 50-54 m., kūjo metimas - 58,71 m ir metimų penkiakovė - 3986 tšk.).

Klaipėdos centriniame stadione varžėsi veteranai iš Lietuvos (Alytaus, Gargždų, Kauno, Klaipėdos, Kvietinių, Leipalingio, Radviliškio, Palangos, Pakruojo, Šiaulių, Tauragės, Vilniaus) bei Latvijos (Jekabpilio, Liepojos, Ventspilio).

"Pasiilgę draugų, įveikę COVID-19 baimes, vėjo gūsius Klaipėdos stadione susirinkome švęsti "Ąžuolo taurės" penkmetį. Šiltas bendravimas, atkaklios kovos ir... tradicinis žemaitiškas kastinis su karštomis bulvėmis - būdingas "Ąžuolo taurės" atributas", - pasidžiaugė vienas iš renginio dalyvių Antanas Ruginis.

Šias varžybas puikiai organizavo Klaipėdos "Ąžuolo" klubo siela, pirmininkė Žiedūna Bielinienė.

Klaipėdos "Ąžuolo" klubo pirmininkė Žiedūna Bielinienė (kairėje) ir Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė aptaria varžybų eigą ir rezultatus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder