Klaipėdoje - pasaulinio lygio K-1 žvaigždė

Klaipėdoje - pasaulinio lygio K-1 žvaigždė

Jau ateinantį šeštadienį Klaipėdą planuojantis sudrebinti grandiozinis kovų turnyras "Big fight" kelia vis daugiau aistrų - paaiškėjo, jog į uostamiestį atvyks vienas geriausių pasaulio K-1 kovotojų Gago Drago. [CITATA]

Tiesa, ši K-1 superžvaigždė į "Švyturio" arenoje įrengtą ringą kops ne kaip kovotojas, o kaip sekundantas, teikiantis patarimus kauniečio Martyno Knyzelio priešininkui olandui Vendeliui Rošė (Wendell Roche).

"Gago Drago - tikra kovinio sporto legenda. Jį atpažįsta daugelio pasaulio šalių kovinio sporto mėgėjai. Mums tikra garbė, kad šis kovotojas atvyks į Klaipėdą. Tai Lietuvos kovinio sporto pasaulyje tikrai neeilinis įvykis", - džiūgavo turnyro "Big fight" organizatoriai klaipėdiečiai Zigmas Baitis ir Vitalijus Nečepurenka.

G. Drago yra kilęs iš Armėnijos, tačiau pastaruoju metu gyvena Olandijoje.

Jis nuolat kaunasi prestižiškiausiuose K-1 turnyruose, savo trofėjų kolekcijoje yra iškovojęs Europos muaithay čempiono titulą. Iš 108 kovų profesionaliame ringe G. Drago šventė 74 pergales (35 nokautais).

SVEČIAS. Klaipėdoje viešės vienas geriausių pasaulio K-1 kovotojų Gago Drago. www.boicy.ru nuotr.

Su G. Drago į Klaipėdą atvyksiantis būsimasis M. Knyzelio varžovas V. Rošė - taip pat galingas kovotojas. Tai 183 cm, 95 kg sveriantis Kurakao saloje gimęs, tačiau Olandijos pilietybę turintis 42 metų sportininkas.

"Tai patyręs kovotojas, savo trofėjų kolekcijoje turintis ir pasaulio kikbokso čempiono titulą", - teigė "Big fight" turnyre Lietuvos rinktinei vadovausiantis gerai pažįstamas treneris, "Titano" atstovas Marius Misiūnas.


"Titano" nokautų meistras - M. Knyzelis - patyręs kovotojas. Jis atviro Lietuvos "muay thai" čempionato nugalėtojas ir prizininkas, Europos "muay thai" čempionato, tarptautinių turnyrų "Bigger's Better profi boxing", "K-1 WGP WARSAW 2010", "K-11 WGP Vilnius 2010" dalyvis. Iš viso jo sąskaitoje - 46 kovos, iškovotos 33 pergalės, 11 iš jų - nokautais.

Su V. Rošė turėjo kautis klaipėdietis Sergejus Maslobojevas, labiau žinomas Kuvaldos pravarde, tačiau jis praėjusį savaitgalį Portugalijoje vykusiame finaliniame "Bigger's Better" bokso turnyre patyrė nesėkmę ketvirtfinalyje ir Klaipėdoje nusprendė nebedalyvauti.

Turnyre taip pat varžysis žinomas klaipėdietis Kirilas Pšonko. Šis Dmitrijaus Baranovskio auklėtinis kovos pagal bokso taisykles.

Į Klaipėdą gruodžio 21 dieną ketina atvykti geriausi Armėnijos, Vokietijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos kovotojai. Dar vyksta derybos su Vokietijos, Olandijos ir Anglijos kovotojais.

Anot Lietuvos K-1 federacijos prezidento Romualdo Navicko, Klaipėdoje vyksiantis turnyras prilygs pasaulio lygio aukštos klasės turnyrams.

"Tai Klaipėdai bus kažkas naujo, nematyto. Tokio lygio turnyras Klaipėdoje organizuojamas pirmą kartą per visą istoriją. Susidomėjimas iš užsienio šalių kovinio sporto atstovų tik auga", - aiškino K-1 federacijos prezidentas.

"Big fight" turnyre lietuviai kovos prieš užsienio šalių atstovus. Bus skaičiuojamos pergalės ir paskelbta, kuri rinktinė - lietuvių ar užsieniečių - pajėgesnė.

Iš viso turnyre numatyta surengti 10 dvikovų. 6 iš jų pagal K-1, 2 - pagal MMA, 1 - pagal Tailando bokso ir 1 - pagal bokso taisykles. Planuojama surengti įspūdingą šou. Renginys, vyksiantis gruodžio 21 dieną nuo 19 val. "Švyturio" arenoje, turėtų trukti maždaug 5 valandas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder