Klaipėdoje - daugiau nei 40 sporto šakų nemokamas renginys

Klaipėdoje - daugiau nei 40 sporto šakų nemokamas renginys

Jau rugsėjo 28 dieną (penktadienį) klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės išskirtinę galimybę geriau pažinti per 40 skirtingų sporto šakų, jas išmėginti, pabendrauti su treneriais. Penktąkart mūsų mieste organizuojama "Judrioji mugė", kaip ir praėjusiais metais, vyks "Švyturio" arenoje (Dubysos g. 10).

Nemokamo renginio atidarymo pradžia - 10.30 val. Šią dieną specialiai dėl "Judriosios mugės" Klaipėdos mokyklose pamokos bus sutrumpintos arba visai nevyks. Renginys "Švyturio" arenoje vyks iki 18 val.

"Renginio tikslas - supažindinti miestelėnus su sporto šakomis, kultivuojamomis Klaipėdos mieste, pristatyti aktyviai veikiančias sporto mokymo įstaigas, sporto klubus bei jų teikiamas paslaugas", - pabrėžė renginio organizatoriai - Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos (LAM) ir Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus atstovai.

Šiuo renginiu stengiamasi atkreipti visuomenės dėmesį į jaunąją piliečių kartą, jos poreikius ir problemas. Daugelis vaikams būdingų sveikatos sutrikimų yra glaudžiai susiję su fizinio aktyvumo stygiumi, kurio vien fizinio lavinimo pamokos dažniausiai negali kompensuoti.

"Judrioji mugė" - puikus sporto renginys. Neretai moksleiviams ir jų tėvams paprasčiausiai stinga informacijos apie galimybes sportuoti, o šiame nemokamame ir smagiame renginyje jie apie sporto būrelius gali sužinoti labai daug. Būtina leisti išmėginti ir pasirinkti galimybę sveikai judėti kiekvienam, nes judėjimas - tai gyvenimo variklis, sveikata, gyvenimo džiaugsmas ir kelias į tobulėjimą", - pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Anot organizatorių, šis renginys yra ne tik naudingas, bet ir įdomus.
Čia veiklos ras ne tik mažieji dalyviai, bet ir paaugliai, jų tėveliai ar net seneliai. Akį trauks sporto kolektyvų parodomosios programos, norintieji galės išbandyti sporto šakų specifiką, pasikonsultuoti su sporto specialistais, sudalyvauti parodomosiose treniruotėse bei laimėti prizų renginio metu organizuojamose varžybose.

Taip pat renginio lankytojų lauks diskusija su Klaipėdos miestą bei Lietuvą garsinančiais sportininkais, tarp kurių yra pakviesti "Neptūno" krepšininkai - raumeningasis ir daugelio mėgstamas Simas Galdikas, taip pat Laurynas Beliauskas bei "Dragūno" rankinio komandos atstovai - treneris Artūras Juškėnas, rankinio milžinu vadinamas Lietuvos rinktinės žaidėjas Gintaras Cibulskis ir legionieriaus duonos pastaruosius metus Islandijoje ragavęs, tačiau vėl į Klaipėdą sugrįžęs Karolis Stropus.

"Renginio metu vyks registracija į dailiojo čiuožimo ir ledo ritulio treniruotes, kurios nuo 16 val. vyks prekybos centro "Akropolis" ledo arenoje. Sporto specialistus ir sportininkus nuo 15 val. pakviesime į prof. Alberto Skurvydo seminarą "Efektyvaus treniravimo principai". Taip pat bus galimybė išbandyti ir pajusti azartą lenktyniaujant irklavimo treniruokliais "Concept2" ir dar daug visko. Kiekvienas pasiekimas prasideda sprendimu pabandyti", - sakė Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos renginių organizatorius Darius Raišutis.

Pastebėta, kad susidomėjimas "Judriosios mugės" renginiu kasmet auga. Praėjusiais metais šioje sporto šventėje apsilankė per tris tūkstančius moksleivių ir jų tėvelių, didžiulis vaikų ir paauglių būrys susipažino su jiems mažai žinomomis sporto šakomis ir įsiliejo į naujus sporto būrelius.


ŽINOMI VEIDAI. Klaipėdiečiai "Judriosios mugės" renginyje galės užduoti klausimus ir pabendrauti su būriu sporto garsenybių, tarp kurių bus "Neptūno" krepšinio komandos kapitonas Simas Galdikas ir "Dragūno" rankinio komandos dvimetrinis milžinas Gintaras Cibulskis.
Redakcijos archyvo nuotr.


"Judriosios mugės 2018" programa:

10.00-10.30 val. laikas susirinkti (įėjimas nemokamas);
10.30 val. oficialus renginio atidarymas;
10.45-15.00 val. užsiėmimai sporto šakų ir būrelių stenduose;
10.45-15.00 val. atviros parodomosios treniruotės, žaidimai, konkursai;
10.45-15.00 val. pasirodymai scenoje (karatė, fitnesas, meninė gimnastika, šokiai, šokiai, zumba ir pan.);
10.45-15.00 val. pažintis su VšĮ "8 gidai" būrelių grupe skirta ugdyti mąstymą, kūrybiškumą, auginti asmenybę (jaunieji lyderiai, jaunieji architektai, "Forumo" teatras);
11.20 val., 12.20 val., 13.20 val. diskusija su Klaipėdos miestą bei Lietuvą garsinančiais sportininkais;
12.00 val., 13.00 val., 14.00 val., 15.00 val. pažintinės ekskursijos po Vlado Knašiaus krepšinio mokykla patalpas "Švyturio" arenoje;
14:20 val. Klaipėdos miesto mokinių žaidynių "Mero taurė" nugalėtojų apdovanojimai;
14.50-15.00 val. aktyviausių Judriosios mugės dalyvių apdovanojimai;
15.00-17.00 val. Žemaitijos zonos jaunučių bokso varžybų pusfinalio kovos;
15.00-18.00 prof. Alberto Skurvydo seminaras sporto specialistams "Efektyvaus treniravimo principai";
16.00-21.30 val. atviros parodomosios krepšinio treniruotės Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos salėje ("Švyturio" arenoje);  
16.00-16.45 val. atviros dailiojo čiuožimo treniruotės dailiojo čiuožimo klube "Speigas" ("Akropolio" ledo arena);
16.45-18.00 val. atviros ledo ritulio treniruotės ledo ritulio mokykloje "Klaipėdos Baltija" ("Akropolio" ledo arena);
16.00-18.00 val. komandinės treniruotės ir lenktynės irklavimo treniruokliais "Concept 2";
18.00 val. renginio pabaiga.

Saulius BUDINAS, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius
"Judrioji mugė" - puikus sporto renginys. Neretai moksleiviams ir jų tėvams paprasčiausiai stinga informacijos apie galimybes sportuoti, o šiame nemokamame ir smagiame renginyje jie apie sporto būrelius gali sužinoti labai daug. Būtina leisti išmėginti ir pasirinkti galimybę sveikai judėti kiekvienam, nes judėjimas - tai gyvenimo variklis, sveikata, gyvenimo džiaugsmas ir kelias į tobulėjimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder