Klaipėdoje - bemotorių transporto priemonių festivalis

Klaipėdoje - bemotorių transporto priemonių festivalis

Sekmadienį Klaipėdos centre Herkaus Manto gatve riedėjo ir Vasaros estradoje šventę tęsia dviračių, riedučių, paspirtukų, riedlenčių ir kitų riedančių bemotorių transporto priemonių mėgėjai. Klaipėdoje pirmą kartą vyksta riedančių bemotorių transporto priemonių festivalis "Riedam į vasarą".

Dalyviai nuo 11 val. rinkosi prie Atgimimo aikštės. Vyko mankšta, saugaus elgesio kelyje pamokėlės, pasirengimas masiniam riedėjimui, o nuo 11.30 val. riedančių bemotorių transporto priemonių kolona pajudės Herkaus Manto gatve Vasaros estrados link.

Startą kelių dešimčių riedančių transporto priemonių kolonai ties Atgimimo aikštę davė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, vėliau ekologiškų riedančių transporto priemonių kolona dar padidėjo, kadangi būrys entuziastų jau lūkuriavo prie Vasaros estardos.

Čia savo pasirodymą atliko grupė "Pinigautojai", viso renginio metu nuotaiką palaiko didžėjaus pasirodymas. Taip pat vyksta "Velostreet" Klaipėdos MTB varžybos, triračių motociklų, dviračių, riedlenčių, paspirtukų, riedučių slalomo, lėto važiavimo varžybos ir kitos linksmos rungtys vaikams ir suaugusiesiems.

Šio renginio tikslas - aktyvinti sveiką gyvenimo būdą, populiarinti bemotores riedančias transporto priemones ir skatinti aktyviai savaitgalius leisti šeimomis.

Puikų pavyzdį parodė Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė, festivalyje dalyvavusi su savo vyru ir dviem vaikais.

Jaunesnioji R. Rumšienės atžala - dukra Saulė tapo nugalėtoja vaikų dviračių rungtyje.

Daugiau varžybų rezultatų jums, mieli "Vakarų ekspreso" skiatyojai, paskelbsime artimiausiu metu.

Nuo 16 iki 17 val. planuojami MTB varžybų nugalėtojų ir kitų renginio dalyvių apdovanojimai.

Daug dėmesio sulaukė parolimpietis irkluotojas Augustas Navickas, festivalyje "Riedam į vasarą" važiavęs specialiai neįgaliajam pritaikytu dviračiu. Augustas - puikus pavyzdys, kad aktyviai sportuoti ir dalyvauti panašiuose renginiuose galima ir neįgaliesiems, reikia tik didžiulio noro ir užsispyrimo. 

"Nėra blogo oro, yra tik bloga apranga", - šypsodamiesi sakė renginio dalyviai ir organizatoriai.

Vasaros estradoje vyko dviračių žymėjimo akcija, buvo teikiamos konsultacijos visais su eismo saugumu susijusiais klausimais, buvo galima sudalyvauti viktorinoje ir laimėti prizų.

Renginio dalyvių laukė linksmos ir neįprastos „Traikų“, dviračių, paspirtukų, riedučių slalomo, lėto važiavimo dviračiu varžybos, riedlentininkų "Šuolio per kartį" ir “Game of skate” varžytuvės, vertingi renginio partnerių įsteigti prizai ir gero laiko garantija bendraminčių būryje.

Pasiilgusiems tikro azarto MTB dviračių mėgėjams paruošta išskirtinė Velostreet Klaipėda MTB varžybų trasa (17 ir 34 km).

Organizatoriai: BĮ Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykla, Klaipėdos miesto savivaldybė, DSK Velostreet, VšĮ Ponas maratonas, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras.

Partneriai: Lietuvos policija, UAB Vasarė, Baidarių centras - Baidarė.com, Forum Cinemas.

"Smagus renginys. Jį organizuojame tik pirmus metus. Jau turiu daug įvairių minčių, kaip kitąmet šį renginį padaryti dar patrauklesnį", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos (LAM) sporto renginių organizatorius Darius Raišutis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder