Klaipėdietis Žygimantas Stanulis – absoliutus Lietuvos čempionas

Klaipėdietis Žygimantas Stanulis – absoliutus Lietuvos čempionas

Šeštadienio vakarą Klaipėdoje baigėsi dvi dienas vykę Lietuvos sunkiosios atletikos vyrų ir moterų čempionatai. Dėl aukso medalių ir komandinių taurių kovėsi bemaž 300 stipruolių iš 16 Lietuvos miestų ir miestelių. Į finalus pateko 60 dailiosios lyties atstovių ir 65 vyrai. 

Absoliučiu varžybų nugalėtoju tarp vyrų tapo daugkartinis Europos vicečempionas klaipėdietis Žygimantas Stanulis (iki 102 kg). Šis trenerio Bronislavo Vyšniausko auklėtinis rovimo veiksmu iškėlė 160 kg, stūmimo veiksmu jam pakluso 200 kg štanga, o dvikovės rezultatas - 360 kg.   

Tarp moterų absoliučia čempione tapo Anykščių atstovė Gintarė Bražaitė (iki 71 kg). Algirdo Anankos auklėtinė rovimo veiksmu iškėlė 92 kg, stūmimo veiksmu - 108 kg, dvikovės rezultatas - 200 kg. 

Vyrų komandinėje įskaitoje pirmąją vietą iškovojo ir didžiausios taurės nusipelnė klaipėdiečiai. Jų sąskaitoje - 258 taškai. Antroji vieta atiteko marijampoliečiams (240 taškų), trečioji - Anykščių komandai (214 taškų). 

Ir moterų komandinėje įskaitoje lygių neturėjo bei pirmąją vietą iškovojo Klaipėda (255 tšk.), antrąją vietą pelnė Gargždų komanda (239 tšk.), trečiąją - Telšių atstovės (230 tšk.). 

„Maloniai nustebino dailiosios lyties atstovių aktyvumas - pirmą kartą mūsų šalies sunkiosios atletikos istorijoje merginos ir moterys varžėsi visose svorio kategorijose. Jų dalyvavo bemaž 60. Džiaugiamės, kad vis daugiau merginų domisi sunkiąja atletika“, - akcentavo Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Bronislavas Vyšniauskas. 

Varžybų dalyvius apdovanoti atvyko ir sportininkams įkvepiančius žodžius tarė Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis ir Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė. 

Varžybose dalyvavo pajėgiausi Lietuvos sunkiaatlečiai, tarp kurių - būris Europos ir pasaulio čempionatų dalyvių - Arnas Šidiškis, Sergejus Lichovojus, Irmantas Kačinskas, Tomas Li-Čin-Chai ir kiti. 

„Tęsiame gražias tradicijas. Malonu vienoje vietoje matyti tiek besivaržančių geriausių šalies sunkiaatlečių. Šios varžybos puiki patirtis ir galimybė pasitikrinti savo jėgas su geriausiais, o jaunimui - pasisemti patirties iš suaugusiųjų Europos ir pasaulio čempionatų dalyvuų„, - sakė B. Vyšniauskas. 

Pajėgiausiems šalies sunkiaatlečiams tai buvo puiki repeticija prieš birželio 6-9 dienomis Anglijoje vyksiančias kvalifikacines atrankos į Tokijo olimpines žaidynes varžybas. Jose dalyvaus trys Klaipėdos sporto klubo atstovai - pasaulio čempionato dešimtos vietos laimėtojas Arnas Šidiškis, taip pat triskart Europos vicečempionas Žygimantas Stanulis, Indrė Didžklapytė ir Anykščių sporto klubo atstovė Gintarė Bražaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder