Klaipėdietis Karolis Stončius - Europos prizininkas

Klaipėdietis Karolis Stončius - Europos prizininkas

22 metų klaipėdietis Karolis Stončius pademonstravo ryžtą, valią ir užsispyrimą - nepaisant sveikatos negalavimų, sugebėjo tapti Europos kūno rengybos čempionato neįgaliųjų kategorijos prizininku.

Kaune vykusiose varžybose dalyvavo 20-ies skirtingų šalių, tarp kurių buvo ir egzotiškų šalių: Argentinos, Irano bei Indijos kultūristų delegacijos.  

K. Stončiui tai ne pirmi laurai aukščiausio lygio pirmenybėse - praėjusiais metais Slovakijoje vykusiame planetos čempionate jis taip pat buvo trečias.

Jis per savo sportinę karjerą įrodė, kad neįgalumas - ne kliūtis siekti naujų rekordų.

Kovo mėnesį Palangoje vykusiose šalies jėgos dvikovės pirmenybėse jis nuo krūtinės atkėlė 50 kg, nors pats sveria vos 38 kg.

Tai šalies rekordas.

Savo auklėtinio pasiekimais itin džiaugiasi Pasaulinės fitneso federacijos (WFF) prezidentas neįgaliųjų sportui klaipėdietis Andrejus Larionovas. Būtent jis nuolat rūpinasi K. Stončiumi bei padeda nuvykti į varžybas.

"Neįgalieji sportininkai tikslų siekia daug ryžtingiau ir nuoširdžiau. Malonu žiūrėti, kai po pergalės švyti jų veidai", - sakė A. Larionovas.

- Mano tikslas - į fitnesą ir jėgos sportą įtraukti kuo daugiau neįgaliųjų. Sieksiu organizuoti bei dalyvauti įvairiuose neįgaliųjų sporto, užimtumo, mokymų ir poilsio renginiuose. Privalu sudaryti galimybę neįgaliesiems lengviau integruotis į visuomenę ir iškovoti tarptautinę sėkmę", - pabrėžė pašnekovas.

Vaikinas nuolat internetu bendrauja su užsienio šalių neįgaliaisiais sportininkais, teikia jiems patarimus ir bando įtraukti į sportinę veiklą.

"Dirbu socialiniais tikslais, iš to neuždirbu pinigų, net atvirkščiai aukoju savo asmenines lėšas nuvežti sportininkus į varžybas. Apmaudu, kad žmonės dažniausiai žiūri tik į sveikuosius, o neįgaliųjų aplink save nemato, arba tiesiog atstumia juos. Kai savo akimis susiduri su neįgaliųjų bėdomis, tavosios problemos atrodo itin menkos", - pasakojo A. Larionovas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder