Klaipėdietis - planetos imtynių čempionato prizininkas

Klaipėdietis - planetos imtynių čempionato prizininkas

Klaipėdietis Mantas Knystautas šiemet demonstruoja puikią sportinę formą ir vieną po kito skina aukščiausio rango graikų-romėnų imtynių varžybų apdovanojimus. 23 metų atletas prie šiemet jau iškovotų pasaulio kariškių čempionato aukso medalio ir Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionato sidabro medalio pridėjo ir planetos jaunimo (iki 23 metų) bronzos medalį.

Artūro Ševelkovo auklėtinis šįkart sužibėjo Bydgoščiuje (Lenkija) vykstančio pasaulio čempionato svorio kategorijos iki 130 kg varžybose. Šioje svorio grupėje varžėsi sunkiasvoriai iš 22 valstybių.

Klaipėdietis pirmoje kovoje 3:1 nugalėjo Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų prizininką Vladislavą Voronijų iš Ukrainos, aštuntfinalyje pranoko šių metų Europos jaunimo čempionato nugalėtoją ir pasaulio jaunimo vicečempioną turką Osmaną Juldirimą (Osman Yildirim), bet ketvirtfinalyje turėjo pripažinti penkiskart pasaulio čempiono (jaunių, jaunimo ir U23 čempionatuose) gruzino Zviadžio Pateridzės pranašumą.

M. Knystautas paguodos turnyro pirmoje kovoje 4:0 įveikė vengrą Ferenčą Almasį, o kovoje dėl bronzos apdovanojimo 3:1 nugalėjo iranietį Aminą Mohamadzamaną Mirazadehą.

"Tai sunkiausias čempionatas mano gyvenime. Vienu metu atrodė, kad jis niekuomet nesibaigs. Iš esmės kovojau su visais pajėgiausiais varžovais, gal vengras kiek nusileidžia meistriškumu. Burtai buvo negailestingi - viršutinėje grupėje tik Semionovas ryškus lyderis, o čia šeši septyni tokie Semionovai", - po kovos kalbėjo M. Knystautas.


BRONZINĖ KOVA. Klaipėdietis Mantas Knystautas (dešinėje) kovoje dėl bronzos apdovanojimo taškais rezultatu 3:1 nugalėjo iranietį Aminą Mohamadzamaną Mirazadehą.

Pasak M. Knystauto trenerio Artūro Ševelkovo, su burtais Mantui itin nepasisekė, kadangi teko kautis su itin pajėgiais varžovais.

"Mantas kovėsi su itin tituluotais elito sportininkais. Prieš kovą dėl bronzos medalio jis nulipo nuo kilimo ir man pasakė: "Treneri, toks jausmas, kad šiandien visi varžovai nori mane užmušti". Jam teko didžiulis krūvis. Mantas - tikras šaunuolis, atidavė visas jėgas. Tokį krūvį gali ištverti tik labai treniruotas, ištvermingas ir psichologiškai stiprus žmogus. Mantas pademonstravo kovotojo charakterį ir vyriškumą. Pagarba jam už tai", - apie galingo sudėjimo (ūgis - 202 cm, svoris - 120 kg) auklėtinį kalbėjo A. Ševelkovas.

Jau anksčiau rašėme, kad M. Knystautas šiemet triumfavo Klaipėdoje vykusiame pasaulio kariškių čempionate, taip pat pat Vengrijoje tapo Europos jaunimo vicečempionu, garbingai kovojo ir pasaulio suaugusiųjų (15 vieta) bei Europos suaugusiųjų (10 vieta) čempionatuose.

"Ir visa tai jis iškentė per mažiau nei metus. Ar suvokiate ką tai reiškia? Per mažiau nei vienerius metus penki pasaulio ir Europos čempionatai... Tai išties milžiniškas krūvis", - savo auklėtiniu didžiavosi A. Ševelkovas.

Tikimasi, kad šie M. Knystauto pasiekimai patrauks ir Klaipėdos valdžios dėmesį. Juk tai labai realus kandidatas į Tokijo olimpines žaidynes. Mantas jau daugybę metų savo pergalėmis garsina Klaipėdos vardą ir yra tikras savo gimtojo miesto ambasadorius. Įskaitant jaunimo (iki 20 ir iki 23 metų) bei suaugusiųjų kariškių čempionatą, M. Knystautas per kelerius metus iškovojo net septynis pasaulio ir Europos čempionatų medalius. Tai išties įspūdingas rezultatas, vertas pačių gražiausių žodžių, pagarbos ir miesto valdžios padėkos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder