Klaipėdietis - Lietuvos rekordininkas

Klaipėdietis - Lietuvos rekordininkas

Neįgalumas - ne kliūtis siekti naujų rekordų. Tai Palangoje vykusiame šalies jėgos dvikovės čempionate įrodė klaipėdietis Karolis Stončius.

Vienintelis neįgaliųjų kategorijos dalyvis nuo krūtinės atkėlė  50 kg, nors pats sveria vos 38 kg.

Tai naujas šalies rekordas.

Savo auklėtinio pasiekimu itin džiaugėsi Pasaulinės fitneso federacijos (WFF) prezidentas neįgaliųjų sportui klaipėdietis Andrejus Larionovas.

"Neįgalieji sportininkai tikslų siekia daug ryžtingiau ir nuoširdžiau. Malonu žiūrėti, kai po pergalės švyti jų veidai", - sakė A. Larionovas.

Vos 24-erių vaikinas Klaipėdoje subūrė neįgaliųjų fitneso ir jėgos sportininkų rinktinę, kurios net keturi nariai - Gintas Jonauskas, Tomas Dirgėla, Monika Miškinytė ir Viktoras Topal jau spėjo tapti šalies čempionais.

"Dirbu socialiniais tikslais, iš to neuždirbu pinigų, net atvirkščiai aukoju savo asmenines lėšas nuvežti sportininkus į varžybas. Apmaudu, kad žmonės dažniausiai žiūri tik į sveikuosius, o neįgaliųjų aplink save nemato, arba tiesiog atstumia juos. Kai savo akimis susiduri su neįgaliųjų bėdomis, tavosios problemos atrodo itin menkos", - pasakojo A. Larionovas.

Anot klaipėdiečio, visus vargus atperka neįgaliųjų sportininkų nuoširdumas ir begalinis tikslo troškimas.

"Kai matai jų užsispyrimą, norą gyventi bei džiaugtis pasauliu, ir pačiam norisi pozityviau žvelgti į aplink supantį pasaulį. Tada net pats šypseną išspaudi, pasikrauni energijos ir suvoki, kad jiems reikia tiek nedaug - tik visuomenės palaikymo ir nuoširdaus bendravimo", - mintimis dalijosi pašnekovas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder