Klaipėdietė - tarp planetos geriausiųjų

Klaipėdietė - tarp planetos geriausiųjų

Klaipėdietė Jana Zykienė triumfavo Kaune vykusiose pasaulio taurės fitneso varžybose - iškovotos nugalėtojų taurės tiek mėgėjų modelių, tiek profesionalų modelių kategorijose.

Šiose varžybose dalyvavo per 100 atletų iš įvairių pasaulio kraštų, tarp kurių buvo ir egzotinių šalių - Indijos, Irano, Kazachstano, Uzbekijos ir Portugalijos atstovų.

"Konkurencija buvo didžiulė. Džiaugiamės šia akimirka. Intensyvus darbas treniruočių salėje ir virtuvėje, derinant mitybą, davė saldžių vaisių", - džiaugėsi šių varžybų nugalėtoja J. Zykienė ir jos trenerė Zita Satkauskaitė.

Pastaroji šio sporto specialistė, jau kelerius metus dirbanti sporto klube "Apelsinas" trenere, pati anksčiau skynė laurus aukščiausio lygio fitneso ir jėgos dvikovės varžybose (net gerino šalies rekordus), yra išugdžiusi toli gražu ne vieną čempionę ir šią gražią tradiciją tęsia toliau.

[CITATA]

"Fitnesas - tai daug valios, jėgų ir pastangų reikalaujantis sportas. Tikrai neužtenka vien užlipti ant scenos ir demonstruoti savo tobulą kūną. Iki to tobulumo reikia iškęsti ilgą pasiruošimo procesą, kruopščiai derinti mitybą, diena iš dienos lieti prakaitą sporto salėje ir net atsisakyti pramogų. Šis sportas ugdo žmogaus charakterį, valią ir ryžtą. Džiaugiuosi savo auklėtinėmis, kurios išties daug paaukoja, kad sėkmingai reprezentuotų Klaipėdos vardą", - teigė Z. Satkauskaitė.

Ji pabrėžė, kad jai svarbiausia tai, kad pavyksta žmonėms įskiepyti sporto ir sveikos gyvensenos principus.

"Kai žmogus pamilsta sportą ir tai tampa jo gyvenimo būdu, tada neišvengiamai varžybose pasiekiama ir sporto aukštumų", - įsitikinusi ji.

Netrukus Z. Satkauskaitė pridūrė: "Gyvenime reikia daryti tai, kas teikia malonumo, ir savo darbus atlikti iš širdies, tada ir fortūna atsisuks į tavo pusę."

Be to, ji akcentavo savo auklėtinėms pabrėžiamti, kad neaugintų didžiulių raumenų, o išsaugotų atletišką ir moterišką kūną.

"Niekada nereikia persistengti. Mano nuomone, reikia išsaugoti moteriškumą ir grakščią figūrą. Aš dirbu būtent tokiu principu ir tai atsispindi per varžybas", - kalbėjo Z. Satkauskaitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder