Klaipėdiečius masino oro balionų varžybos

Klaipėdiečius masino oro balionų varžybos

Liepos 31-rugpjūčio 3 dienomis Klaipėdoje antrą kartą vyko tarptautinės oreivių varžybos "Klaipėdos krašto taurė 2014".

Oro balionų varžybos sukvietė šio sporto entuziastus ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Italijos bei Rusijos. Iš viso dalyvavo per 30 komandų.

Šiemet Klaipėdos krašto taurę iškovojo vilnietis Vytautas Sviderskis, surinkęs 14 106 taškus iš 18 000 galimų.

Antras buvo oreivis Gintautas Mockaitis iš Kauno (13 632), o bronzos medalį iškovojo ilgą laiką pirmavusi alytiškė Agnė Simonavičiūtė (13 020).

Nepaisant to, kad skraidyti teko pajūryje, kur oro sąlygos pilotavimui vertinamos kaip gana sudėtingos dėl stipraus vėjo, nė vienas skrydis iš penkių suplanuotų nebuvo atšauktas.

PAVYKO. Renginio organizatoriia džiaugėsi, kad nė vienas skrydis iš penkių suplanuotų nebuvo atšauktas.

Pasibaigus varžyboms, renginio organizatoriai patvirtino, jog Klaipėdos krašto taurės tikslai susiję ne tik su sportiniais rezultataiis, tačiau taip pat ir su švietimu: siekiama paneigti mitus apie skraidymo oro balionais pavojingumą bei populiarinti sporto šaką, kurios Lietuvos atstovų pasiekimai pastebimi ir pasaulio arenoje.

"Organizuoti varžybas pajūryje - nemenkas iššūkis. Mūsų specifinės oro sąlygos: permainingi vėjai, audros, virš jūros, besiformuojantys lietaus debesys niekada neleidžia būti tikram, kad įvyks bent vienas iš penkių planuojamų skrydžių. Būtent dėl specifinių orų skrydžiai vykdomi anksti ryte ir keletas valandų prieš saulei leidžiantis, tada, kai pajūrio vėjai būna nurimę", - pasakojo Klaipėdos oreivių klubo prezidentė Renata Narbutė.

Kitos oro balionų varžybos "Klaipėdos krašto taurė" yra planuojamos tik 2016 metais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder