Klaipėdiečių rezultatai - geriausi pasaulyje

Klaipėdiečių rezultatai - geriausi pasaulyje

Vilniuje vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos meistrų (veteranų) čempionate pagerinta net 13 Lietuvos rekordų. Tarp rekordų autorių yra ir Klaipėdos miesto lengvosios atletikos veteranų sporto klubo "Ąžuolas" nariai.

Net šešis rekordus užfiksavo du "Ąžuolo" nariai - Jadvyga Putinienė (amžiaus grupė 75-79 metai) ir Vytautas Zaniauskas (60-64 m.).

Jadvyga pagerino kūjo metimo (30,92 m), disko metimo (22,77 m) ir metimų penkiakovės (4 732 tšk.) šalies rekordus.

Vytautas gali didžiuotis 200 m bėgimo (26,59 sek.), 100 m barjerinio bėgimo (15,15 sek.) ir šuolio į tolį (5,19 m) Lietuvos rekordais.

"J. Putinienės minėti visų trijų rungčių rezultatai ir V. Zaniausko dviejų rungčių - 100 m barjerinio bėgimo ir šuolio į tolį rezultatai savo amžiaus grupėse yra geriausi pasaulyje", - pasidžiaugė "Ąžuolo" sporto klubo pirmininkė Žiedūna Bielinienė.

Iš viso Vilniuje vykusiose varžybose "Ąžuolo" klubo nariai iškovojo septynis aukso, du sidabro ir tris bronzos medalius.

J. Putinienės pasiekimai kelia susižavėjimą - ji iš viso dalyvavo šešiose rungtyse (svarsčio, kūjo, disko, ieties metimo, rutulio stūmimo, metimų penkiakovėje) ir penkiose tapo Lietuvos čempione, o disko metimo rungtyje iškovojo sidabrą.

V. Zaniauskas iškovojo auksą 200 m ir 100 m barjerinio bėgimo varžybose, taip pat tapo šuolio į tolį rungties bronziniu prizininku.

Sidabro medalį metimų penkiakovėje, surinkęs 3 576 taškus, iškovojo Arūnas Andrijauskas (M54).

Bronzos medalius iškovojo Lina Zaniauskiene (M57, šuolis į aukštį - 1,30 m), Algirdas Petravičius (M55, trišuolis - 11,05 m).

Sėkmingai pasirodė naujas klubo narys Laimutis Verbliugevičius (M35), 3 000 m nubėgęs per 9 min. 53,61 sek. ir savo asmeninį rekordą pagerinęs net 24 sekundėmis.

Artimiausios mūsų lengvaatlečių veteranų varžybos vyks Klaipėdoje rugsėjo 12 dieną. Tai bus jubiliejinės, penktosios "Ąžuolo" taurės varžybos. Lengvaatlečiai varžysis Klaipėdos centriniame stadione.

LYDERIS. Vytautas Zaniauskas užfiksavo tris naujus Lietuvos rekordus.


NAUJAS VEIDAS. Naujasis "Ažuolo" narys Laimutis Verbliugevičius 3 000 m nubėgo per 9 min. 53,61 sek. ir savo asmeninį rekordą pagerino net 24 sekundėmis. Asmeninio archyvo nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder