Klaipėdiečio triumfas Kinijoje

Klaipėdiečio triumfas Kinijoje

Klaipėdietis Tadas Auglys, propaguojantis "Wing Chun" kovinio sporto menus, Kinijoje iškovojo vieną svarbiausių šios sporto šakos titulų - tapo "Ip Man cup 2012" tarptautinio turnyro nugalėtoju tarp absoliučios svorio grupės dalyvių.

40-metis klaipėdietis sužibėjo tarp maždaug 300 sportininkų.

"Dalyvių sugužėjo iš mažiausiai dešimties šalių, tarp jų buvo Taivano, Kinijos, Japonijos ir įvairių Europos šalių kovinio sporto propaguotojų. Teko kautis su galingais varžovais", - pabrėžė T. Auglys.

Jis kovėsi "Chisao", t. y. artimos distancijos ir visiško kontakto dvikovose. Varžybų dalyviai kovoja su galvos apsaugomis ir kontaktinėmis pirštinėmis. Galimi smūgiai alkūnėmis.

T. Augliui teko kautis su trimis kinais - pirmąjį įveikė per 1 min. 40 sek., antrąjį - per 40 sek., o su trečiu teko pavargti ilgiau - varžovas buvo palaužtas antrojo raundo pradžioje (1 raundas trunka 2,5 min.).

"Teko kovoti net su 14 kilogramų sunkesniu varžovu. Tai man buvo tikras iššūkis. Prieš dvikovą maniau, kad jis mane sumaitos, tačiau parodžiau savo charakterį, pasitelkiau technikos gudrybes ir įveikiau šį barjerą", - džiaugėsi T. Auglys.

Anot jo, "Wing Chun" kovinis menas reikalauja daug jėgos ir ištvermės.

"Po varžybų net tris dienas skaudėjo galvą. Ir pačiam teko gauti nemažai smūgių. Nemanykite, kad "Wing Chun" - tik smūgiai į orą ar šiaip vos ne parodomosios technikos. Vyksta labai rimtos kovos, gal net smūgiai būna galingesni nei boksininkų, kadangi kovojama su kontaktinėmis pirštinėmis. Per dvikovas pasitaiko ir kraujo. Kinijoje vienam varžovui net sulaužiau nosį", - pasakojo klaipėdietis.

23 metus koviniais menais besidomintis vyriškis kartą per mėnesį vyksta į įvairius "Wing Chun" seminarus.

"Dažniausiai keliauju į Maskvą. Visa tai darau iš savo asmeninių lėšų. Tiesiog tai mano hobis - noriu tobulėti", - savo motyvus dėstė T. Auglys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder