Klaipėdiečiams - Vokietijos čempionato sidabras

Klaipėdiečiams - Vokietijos čempionato sidabras

Štutgarto mieste per septynis tūkstančius šokėjų iš viso pasaulio varžėsi atvirajame Vokietijos sportinių šokių čempionate.

Šiemet jau trisdešimt pirmą kartą vykusiose šiose šokėjų varžybose dalyvavo ir pora iš Klaipėdos - Kipras Kūra ir Morta Batutytė.

Uostamiesčio sportinių šokių klubui "Žingsnis" atstovaujantys šokėjai jaunučių II amžiaus grupėje šiose prestižinėse varžybose pateko į finalą ir iškovojo sidabro medalius.

"Džiaugiamės, kad Lietuvos vardas skambėjo tarp šiuo metu pasaulyje labai pajėgių jaunų šokėjų iš Rusijos, Moldovos, Rumunijos. Kipro ir Mortos laimėjimas yra pirmasis toks aukštas rezultatas atvirajame Vokietijos čempionate tarp Klaipėdos šokėjų", - sakė vienas iš poros trenerių, klubo "Žingsnis" vadovas Martynas Kūra.

 

Sportininkų treneriai Ramunė ir Martynas Kūros sakė, kad šokėjai, siekiantys aukštų rezultatų, nebūtinai turi būti talentingi, svarbu - vaikų noras šokti: "Jeigu vaikas noriai sportuoja, tai mokytis šokti jam nėra sunku. Nors dirbame daug, bet pats procesas teikia džiaugsmo, todėl efektyvios treniruotės ir leidžia pasiekti puikių rezultatų."

Patys jaunieji šokėjai buvo sužavėti varžybų atmosferos: jiems patiko šokti, plojant pilnai didžiulei žiūrovų salei, grojant orkestrui. Ar liko jiems laiko po varžybų apžiūrėti miestą? Kipras sakė, kad buvo smagu aplankyti Štutgarto zoologijos sodą ir "Mercedes-Benz" automobilių muziejų.

Sugrįžusi iš Vokietijos viena perspektyviausių mažųjų šokėjų porų Lietuvoje atostogų neturės. "Pailsėjome vasaros pradžioje, o paskui ruošėmės varžyboms Štutgarte, dabar tęsiame treniruotes, nes rudenį prasidės naujas šokių sezonas, vyks daug varžybų Lietuvoje bei užsienyje", - sakė trenerė R. Kūrienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder