Klaipėdiečiams - "medinis" medalis

Klaipėdiečiams - "medinis" medalis

Roterdame (Olandija) vykstančių Europos universitetų sporto žaidynių irklavimo varžybų finale Klaipėdos universiteto (KU) studentai liko per plauką nuo medalio.

Vakar įvykusiame finale Dominykas Bernotas, Kristijonas Bernotas, Rokas Balsys ir Arnoldas Valčiukas keturviečių valčių be vairininko varžybose 2 km įveikė ketvirti.

Dvivietės be vairininko Marius Ralicko ir Dovydo Balsio ekipažas užėmė dešimtąją vietą.

Šių Klaipėdos irkluotojų treneris Tadas Katliorius teigė, kad nors ir nepavyko iškovoti medalių, tačiau buvo įrodyta, kad klaipėdiečiai - pajėgūs konkuruoti.

Lietuvos irkluotojas Žygimantas Gališanskis penktadienį iškovojo sidabro medalį. 22 metų Kauno technologijos universiteto (KTU) atstovas 2000 m įveikė per 7 min. 1,28 sek. ir nuo nugalėtojo vokiečio Lukaso Metzio (Lucas Metze) atsiliko vos 1,53 sek.c

Praėjusią savaitę pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionato bronzą iškovojęs Ž. Gališanskis Roterdame buvo tarp lyderių - trečiadienį laimėjo vyrų vienviečių valčių plaukimą dėl irklavimo takelių. Lietuvis tądien 2000 m įveikė per 7 min. 22,26 sek. ir gana užtikrintai aplenkė antroje vietoje likusį olandų atstovą Sjoerdą Dijkstrą (7 min. 24,61 sek.).

"Medalis visada yra gerai, bet tikėjausi geresnio rezultato. Po pasaulio čempionato vis dar jaučiu nuovargį, šiose varžybose nebuvau optimalios sportinės formos. Pasaulio jaunimo čempionate šią atkarpą įveikiau 9 sekundėmis greičiau", - iškart po varžybų kalbėjo Ž. Gališanskis.

"Šįkart valtis buvo kita, teko nuomotis Roterdame, tad su šia valtimi irklavau pirmą kartą, tad galbūt ir tai turėjo įtakos. Galbūt ne taip gerai susireguliavau, gal kažkas buvo ne taip. Tokiu oru galėjau atkarpą įveikti gal net 10 sekundžių greičiau. Galbūt tai buvo ne mano diena, ne mano varžybos. Visa laimė, kad pavyko iškovoti medalį. Bent tiek gerai", - pridūrė irkluotojas.

Vienviečių lengvo svorio valčių varžybose Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) atstovas Karolis Sunklodas užėmė aštuntąją vietą.

Roterdame (Olandija) vykstančiose Europos universitetų sporto žaidynėse dalyvauja trys tūkstančiai studentų iš 150 Europos universitetų. Tarp 45 šalių atstovų skamba ir Lietuvos vardas.

Lietuvai atstovauja Lietuvos sporto universiteto (LSU), Kauno technologijos universiteto (KTU), Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), Mykolo Romerio universiteto (MRU), Vilniaus universiteto (VU), Lietuvos edukologijos universiteto (LEU), Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir KU studentai. Jie dalyvauja krepšinio, lauko ir salės futbolo, tinklinio, stalo ir lauko teniso, irklavimo, badmintono bei rankinio varžybose.

Šiose žaidynėse lietuvaičiams jau sužibo medaliai - bronzos medalius iškovojo VU tenisininkių komanda laimėjo bronzą.

Europos universitetų sporto žaidynių prizininkėmis tapo Džiuljetos Liepinaitienės auklėtinės Ieva Venslavičiūtė, Auksė Gecevičiūtė, Ingrida Preidžiūtė bei Monika Tamulionytė.

Roterdame žaidynės vyks iki rugpjūčio 8 d.

Tai jau antrosios Europos universitetų sporto žaidynės. Pirmosios vyko 2012 m. Kordoboje, Ispanijoje. Tąkart trys lietuvių komandos iškovojo medalius: Vytauto Didžiojo universiteto vaikinai parsivežė auksą, o Lietuvos kūno kultūros akademijos merginos - rankinio sidabrą ir krepšinio bronzą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder