Klaipėdiečiai tapo "Dobrecova Cup 2017" prizininkais

Klaipėdiečiai tapo "Dobrecova Cup 2017" prizininkais

Nors Latvijoje vykusiame didžiuliame tarptautiniame vaikų futbolo turnyre "Dobrecova Cup 2017" Klaipėdos futbolo mokyklos aulėtiniams nepavyko pakartoti pernykštės sėkmės ir apginti nugalėtojų titulo, į namus jie be medalių bei taurių negrįžo. Net dvi uostamiesčio komandos tapo turnyro prizininkėmis.

Liepojoje kiekvieną vasarą rengiamame tradiciniame turnyre šiais metais dalyvavo trijų valstybių atstovai - Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos.

Kovos vyko U-10 (gim. 2007 m.) ir U-11 (gim. 2006 m.) amžiaus grupėse. Kiekvienoje iš jų dėl turnyro nugalėtojo titulo varžėsi po 24 komandas. Uostamiesčiui atstovavo jaunieji Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtiniai.

Rimanto Skersio ir Andriaus Gedgaudo treniruojami vienuolikmečiai pernai tapo šio turnyro nugalėtojais. Jie savo grupėje užėmė pirmąją vietą, palikę už nugaros penkias komandas, ir taip įrodė, kad titulas jiems atiteko pelnytai.

Ketvirtfinalyje po "Baltų" komandos vėliava susibūrę klaipėdiečiai įtikinamai nugalėjo Rygos FC/ŠFS (6:0). Pusfinalyje mūsiškių laukė JFA "Jelgava". Nors pernai latviai šiame turnyre įveikti, šį kartą po atkaklios kovos pergalę šventė jie. Pralaimėta 0:1. Dvikova dėl trečiosios vietos su bendraamžiais iš Ventspilio baigėsi lygiosiomis (1:1), tačiau po to sekusioje baudinių serijoje laimė šypsojosi "Baltams".

NEATSILIKO. Prizinę vietą "Dobrecova Cup 2017" turnyre iškovojo ir dešimtmečiai klaipėdiečiai.

Turnyro nugalėtoja tapo SK "Babite", taip pat tik baudiniais palaužusi "Jelgavą". Nors ir neapgynė titulo, "Baltai" tapo vienintele turnyro ekipa, sugebėjusia nugalėti "Babite". Ir tai grupės rungtynėse klaipėdiečiai padarė įtikinamai (5:2). Antroji uostamiesčio ekipa šioje amžiaus grupėje liko dvidešimta.

Klaipėdos futbolo mokyklos dešimtmečių komanda į turnyro ketvirtfinalį taip pat pateko kaip savo grupės nugalėtoja. Jame trenerio Mariaus Komovo auklėtiniai įveikė Grobinios ekipą (2:1), tačiau pusfinalyje nusileido Tukumui (0:4). Ši nesėkmė klaipėdiečių nepalaužė ir kovoje dėl trečiosios vietos jie nugalėjo Rygos "Nikars" (3:0).

Geriausiais uostamiesčio komandų žaidėjais išrinkti Arnas Kurakinas, Jokūbas Penikas ir Ugnius Krukauskas. Jokūbas Jančauskas pripažintas geriausiu turnyro puolėju, o Sidas Praleika - žaidėju.

SU TROFĖJAIS. Iš tris dienas Liepojoje vykusio tarptautinio turnyro "Dobrecova Cup 2017" vienuolikmečių Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtinių komanda į namus grįžo su trečiosios vietos taure ir medaliais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder