Klaipėdiečiai - tarp Europos lyderių

Klaipėdiečiai - tarp Europos lyderių

Klaipėdoje vykstančiame Europos jaunimo čempionate klaipėdiečiams sužibo medaliai - Žygimantas Stanulis tapo svorio iki 94 kg čempionu, o svorio iki 85 kg varžybose bronzos medalį iškovojo Irmantas Kačinskas.

Abu jie varžėsi tarp jaunimo iki 23 metų sunkiaatlečių.

22-ejų Ž. stanulis dvikovėje surinko 369 kg.

Mažąjį aukso medalį Ž. Stanulis iškovojo pasiekęs geriausią rezultatą rovimo rungtyje (171 kg). Stūmimo rungtyje Bronislavo Vyšniausko auklėtiniui atiteko mažasis bronzos medalis (198 kg).

Antrąją vietą užėmė rusas Georgijus Kupcovas (365 kg), trečiąją - kitas Rusijos atstovas Jegoras Klimonovas (356 kg).

Šioje kategorijoje varžėsi 11 sportininkų.

Trauma - ne kliūtis

"Tai džiugi diena. Už šią pergalę esu dėkingas mane labai palaikiusiai draugei Rasai Šmatavičiūtei ir žinoma savo treneriui Bronislavui Vyšniauskui. Ilgai gydžiausi kelio traumą, tad mąsčiau šias varžybas net praleisti, gerai, kad visgi dalyvauti mane paskatino treneris. Dar kartą įsitikinau, kad visada reikia klausyti patyrusių ir savo darbą puikiai išmanančių žmonių. Štai ir rezultatas - aukso medalis. To tikrai nesitikėjau, o kas yra netikėta, tas būna šimtą kartų maloniau", - "Vakarų ekspresui" sakė Ž. Stanulis.

Jis 2013 metais tapo Europos jaunimo (iki 20 m) čempionu, 2014 metais Europos jaunimo (iki 23 m.) pirmenybėse pelnė vicečempiono laurus, o 2013 metų Europos suaugusiųjų čempionate iškovojo sidabro medalį.

"Džiugu, kad pernykštį jaunimo sidabro medalį iškeičiau į aukso. Tai nuostabu. Išlietas prakaitas treniruotėse duoda vaisių - einame teisingu keliu", - sakė Ž. Stanulis.

Jam antrino ir treneris B. Vyšniauskas.

"Žygimantas - valingas ir charakterį turintis sportininkas. Žinau, kad jam skaudą kelį, mąstėme taupyti jėgas - norėjau, kad patektų į geriausiųjų šeštuką, o štai jis tapo čempionu. Pranoko visus lūkesčius", - pabrėžė B. Vyšniauskas.

Suspindo bronza

Kitas Klaipėdoje studijuojantis sunkiaatletis I. Kačinskas svorio iki 85 kg varžybų dvikovėje surinko 323 kg.

Mažąjį bronzos medalį I. Kačinskas iškovojo pasiekęs trečią rezultatą stūmimo rungtyje (178 kg). Rovimo rungtyje lietuvis buvo ketvirtas (145 kg).

Europos jaunimo čempionu tapo baltarusis Maksimas Mudrevskis (350 kg), o sidabro medalis atiteko rumunui Marinui Gologanui (340 kg).

Šioje kategorijoje varžėsi 11 sportininkų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder