Klaipėdiečiai - tarp Europos čempionato lyderių

Klaipėdiečiai - tarp Europos čempionato lyderių

Lietuva dar kartą įrodė, kad pelnytai yra vadinama viena pajėgiausių krepšinio šalių - Kroatijoje vykusiame Europos veteranų krepšinio čempionate mūsų šalies atstovai iškovojo daugiausiai medalių. Tarp jų buvo ir būrys klaipėdiečių.

Tarp 70-75 metų amžiaus grupės atstovų Europos krepšinio čempionu tapo klaipėdietis Algimantas Žičkus.

Tarp šešiasdešimtmečių sidabro medaliais pasidabino "Rangos" komandos nariai: Algimantas Lingė, Juras Sadovnikovas, Aloyzas Meškelevičius, Arūnas Baltinas, Vytautas Gečas, Viktoras Jasinskas, Vygantas Aleksis bei treneris Sigitas Kriaučiūnas.

Tarp dailiosios lyties per 45 metų amžiaus atstovių Lietuvos rinktinės gretose aukso medalius iškovojo Klaipėdos "Augmos" krepšininkės: Aiva Gylienė, Ingrida Einikienė, Edita Jurgilevičienė, Vilma Baltuonienė ir Asta Šikšnienė. Pastaroji žaidėja buvo pripažinta naudingiausia šios amžiaus grupės krepšininke.

Čempionato dalyviai varžėsi ne tik tradiciniame čempionate, bet ir išbandė jėgas trijulių varžybose bei tritaškių metimų konkurse.

Klaipėdietis A. Baltinas, įveikęs 18 dalyvių, triumfavo tritaškių metimo konkurse.

VICEČEMPIONAI. Tarp šešiasdešimtmečių Europos vicečempionais tapo "Rangos" pagrindu sudaryta Lietuvos krepšininkų rinktinė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder