Klaipėdiečiai - per plauką nuo sensacijos

Klaipėdiečiai - per plauką nuo sensacijos

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmenybėse labai nedaug trūko iki sensacijos - pusfinalio kovoje devyniskart Lietuvos ir penkiskart Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai tik po itin atkaklios ir įtemptos kovos savo aikštėje 82:77 (18:25, 30:23, 15:13, 19:16) įveikė Klaipėdos universiteto (KU) studentus.

Klaipėdiečiai, treniruojami Dainiaus Miliūno, rungtynes pradėjo itin pakiliai nusiteikę ir jau per pirmąsias 10 minučių atitrūko 7 taškais - 25:18. Visgi, VDU prieš didžiąją pertrauką išlygino rezultatą - 48:48.

O antroje rungtynių pusėje VDU jau dažniau keliais taškais buvo priekyje. Ketvirtojo kėlinio viduryje KU atstatė pusiausvyrą  - 68:68, tačiau netrukus VDU surezgė kelias paeiliui sėkmingas atakas ir buvo atitrūkę 10 taškų persvara.

Nepaisant to, KU kovojo iki paskutinių sekundžių ir dar įžiebė intrigos.

VDU komandą į pergalę vedė Šarūnas Vasiliauskas ir Marius Valukonis, pelnę po 15 taškų, Vaidas Čepukaitis pridėjo 14, Vytenis Čižauskas - 12, Adomas Drungilas - 11 taškų.

KU gretose išsiskyrė Viktoras Chodosovskis, surinkęs 26 taškus (7/10 dvit., 4/5 trit.), 16 taškų pridėjo Modestas Kumpys (8 atk. kam.), 12 - Julius Kazakauskas, 9 - Ignas Razutis.

Priminsime, kad VDU šiemet reguliariajame čempionate iškovojo 15 pergalių bei patyrė 3 pralaimėjimus ir tapo reguliaraus čempionato nugalėtojais.

KU ekipos sąskaitoje - 10 pergalių ir 8 pralaimėjimai. Jie į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko paskutinę akimirką.

"Žinojome, kad su VDU ekipa kautis bus sunku, tačiau stengėmės iš paskutiniųjų. Iki sensacijos pritrūko ne tiek ir daug. Gaila, galėjo viskas pakrypti ir kitaip", - kalbėjo KU treneris Dainius Miliūnas.
 
Anot VDU trenerio Arūno Juknevičiaus, panašios dvikovos jis ir tikėjosi.

"Žinojau, kad klaipėdiečiai kausis iš paskutiniųjų. Kaip bebūtų, mes buvome vadinami favoritais, tad klaipėdiečių neslėgė įtampa. Jie galėjo rungtyniauti labiau atsipalaidavę. Juk jei pralaimi stipresniems, tuomet krepšininkų niekas nesmerkia. Rungtynės buvo išties įtemptos. Klaipėdiečiai žaidė labai gerai. Jie pataikė net 12 tritaškių iš 25 (taiklumas - 48 proc.). Tai labai geras rezultatas. Tokio pataikymo procento galėtų pavydėti net NBA komandos. Klaipėdiečių ekipa - susižaidusi ir iš pusės žodžių supranta vieni kitus. Juk jų pagrindas, išskyrus vieną kitą žaidėją, 3-4 metus žaidžia NKL "Naftos-Universiteto" komandoje. Šiandien jie rungtyniavo su dviguba energija, manau, jei jie taip galingai būtų žaidę NKL finalo ketverto varžybose, galėjo tapti ir NKL čempionais", - gyrė varžovus VDU strategas.   

VDU LSKL didžiajame finale susitiks su Vilniaus Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovais, kurie po dramatiškos ir permainingos kovos pirmajame pusfinalyje rezultatu 71:58 (16:14, 13:21, 16:15, 26:8) įveikė Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą.

KU dėl bronzos medalių kausis su ŠU ekipa.

Kol kas galutinai nėra apsispręsta kuriomis dienomis ir kur vyks LSKL finalinės varžybos. Neatmetama galimybė, jog jos gali vykti Lietuvos pajūryje - Klaipėdoje.

MRU ekipos strategas Vytautas Poteliūnas atskleidė, kad jau ruošiasi LSKL finalui ir tikisi, kad šiame svarbiausiame etape jų komandai galės padėti Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai Jonas Valančiūnas ir Paulius Dambrauskas.

"Buvo tokių užuominų, kad jei mūsų komanda pateks į finalą, tuomet pirmą kartą šį sezoną padės ir MRU ekipos gretose registruotas Jonas Valančiūnas. Būtų šaunu. Tada jau galėtume mąstyti ne tik apie sidabro medalius - juk kamuolys apvalus, o finalo rungtynės žaidžiamos iki vienos pergalės. Tad visko gali nutikti", - neslėpdamas savo vilčių kalbėjo MRU ekipos treneris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder