Klaipėda ketina perrašyti kovinio sporto istoriją

Klaipėda ketina perrašyti kovinio sporto istoriją

Klaipėdoje ketinama prikelti kovinio sporto kultūrą - mūsų mieste pirmą kartą per visą istoriją ruošiamasi suorganizuoti grandiozinį kovų turnyrą "Big fight", kurį galės pamatyti per 5 tūkstančius žiūrovų. [CITATA] Į uostamiestį gruodžio mėnesio viduryje ketina atvykti geriausi Armėnijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Anglijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos kovotojai.

Turnyrą planuojama surengti gruodžio 21 dieną (šeštadienį) "Švyturio" arenoje.

"Šioje arenoje kovų turnyrų dar nėra vykę, tad pamąstėme, kodėl klaipėdiečiai turi būti prastesni už vilniečius ar kauniečius. Juk Klaipėda yra išugdžiusi daug talentingų sportininkų, kurie nuolat Lietuvos vardą garsina užsienio šalyse. Norime, kad Vakarų Lietuvos atstovai iš arti pamatytų savo geriausius sportininkus. Norime perrašyti kovinio sporto istoriją", - kalbėjo vienas iš renginio organizatorių klaipėdietis Zigmas Baitis.

INICIATYVA. Klaipėdietis Zigmas Baitis imasi iniciatyvos, kad Klaipėdos kovinis sportas pabustų iš letargo miego. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Panašūs turnyrai daugelį metų organizuojami Vilniuje ir jie sutraukia mases žiūrovų. Ar panašaus ažiotažo tikitės ir Klaipėdoje?

Darysime viską, kad į renginį atėję žiūrovai liktų nenusivylę, pasisemtų daug emocijų. Norime, kad pajūrio atstovai galėtų mėgautis kraują kaitinančiomis profesionalų dvikovomis. Klaipėdai būtų pats laikas išaugti iš mėgėjų marškinėlių ir pereiti į profesionalų lygį. Juk Klaipėdoje treniruojasi ne vienas pasaulio ir Europos kovinio sporto čempionas, tikrai netrūksta profesionalų, o aukšto lygio kovų turnyrų nėra. Kodėl mes visą laiką turime važiuoti į Vilnių ar užsienio šalių turnyrus, jei visa tai ir net geriau galime suorganizuoti Klaipėdoje?

Turnyras vyks kiek daugiau nei po mėnesio, tačiau turbūt jau žinote, kurie sportininkai jame dalyvaus?

Žodinį sutikimą davė Klaipėdoje sportinį kelią pradėjęs, tačiau dabar Vilniuje gyvenantis pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas, pravarde Kuvalda. Jis lapkričio mėnesio pabaigoje dalyvaus kovų turnyre Liepojoje (Latvija), tad, jei nepatirs traumų, išvysime jį ir Klaipėdoje.

Kalbiname turnyre dalyvauti ir nuolatinį įvairių bušido turnyrų dalyvį ir nugalėtoją Egidijų Valavičių.


Jau žinome, kad į "Švyturio" arenoje įrengtą ringą kops Dmitrijaus Baranovskio auklėtinis klaipėdietis Egidijus Kakštys. Tai - Lietuvos K-1 vicečempionas, Europos K-1 mėgėjų čempionato dalyvis, keturiskart atviro "Honolulu Profi box" turnyro laimėtojas.

Turnyre išvysime daug tituluotų kovotojų, tarp kurių - armėnas Vahanas Bojukjonas (Vahan Bojukyan), daugkartinis Europos MMA čempionas, Armėnijos sambo imtynių ir džiudžitsu čempionas, Europos sambo vicečempionas.

Dalyvaus būrys Kauno "Titano" atstovų: Deividas Danyla - 2011 Europos "muay thai" čempionas, 2012 m. Europos K-1 čempionas, 2013 m. pasaulio taurės nugalėtojas, Mantvydas Švėgžda - Lietuvos "muay thai" čempionas, K-1 vicečempionas. Iš viso jo sąskaitoje 22 kovos, 18 pergalių, iš jų 12 nokautais.

Dar vienas "Titano" nokautų meistras - Martynas Knyzelis - atviro Lietuvos "muay thai" čempionato nugalėtojas ir prizininkas, Europos "muay thai" čempionato, tarptautinių turnyrų "Bigger's Better profi boxing", "K-1 WGP WARSAW 2010", "K-11 WGP Vilnius 2010" dalyvis. Iš viso jo sąskaitoje 46 kovos, iškovotos 33 pergalės, 11 iš jų - nokautais.

Taip pat į ringą kops Mindaugas Packevičius - 2013 m. Lietuvos "muay thai" čempionas, realių kovų turnyrų nugalėtojas, iš 12 profesionalių kovų jis šventė 11 pergalių.

Sigitas Gaižauskas - Lietuvos "muay thai" čempionas, K-1 vicečempionas. Jo sąskaitoje iš 21 kovos - net 14 pergalių nokautais.

Karolis Liukaitis - Lietuvos bokso, kikbokso ir "muay thai" čempionas, realių kovų turnyrų dalyvis (32 kovos, 27 pergalės, iš jų 17 nokautais), alytiškis Germanas Paulauskas - Lietuvos jaunimo bokso ir kikbokso prizininkas, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojas.

Jiems parinkome varžovus iš Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Anglijos, Latvijos, Armėnijos ir Estijos. Tai bus Lietuvos ir užsienio sportininkų akistatos. Skaičiuosime pergales ir paskelbsime, kuri rinktinė - lietuvių ar užsieniečių - šventė komandinę pergalę. Lietuvos rinktinei vadovaus gerai pažįstamas treneris, "Titano" atstovas Marius Misiūnas.

Kiek iš viso planuojama surengti kovų ir pagal kokias taisykles kovos sportininkai?

Numatyta 10 dvikovų. 8 iš jų pagal K-1 taisykles, 2 - pagal MMA. Dar yra minčių surengti parodomąją bokso kovą, kurios smaigalyje atsidurtų visiems kovinio sporto atstovams puikiai pažįstamas klaipėdietis Kirilas Pšonko. Dar dėl šios kovos vyksta derybos.

Planuojame surengti įspūdingą šou. Tokio lygio kovinio sporto turnyras Klaipėdoje organizuojamas pirmą kartą per visą istoriją. Renginys turėtų trukti maždaug 5 valandas.

Turime minčių šį turnyrą rengti kasmet. Būtų puiku, kad klaipėdiečiams šis turnyras taptų tradicinis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder