Ketvirtadienį Taipėjuje į kovą kils sunkiaatlečių elitas

Ketvirtadienį Taipėjuje į kovą kils sunkiaatlečių elitas

Ketvirtadienio rytą Taipėjuje (Taivanas) pasaulio studentų vasaros žaidynėse (Universiada) startuos Lietuvos sukiaatlečių elitas su olimpiniu prizininku, Europos ir pasaulio čempionatų laureatu Aurimu Didžbaliu ir daugkartiniu Europos vicecempionu Žygimantu Stanuliu priešaky. Jie varžysis vienoje - svorio iki 94 kg grupėje. 

Šie Bronislavo Vyšniausko auklėtiniai varžybas Lietuvos laiku pradės nuo 9 val. (Taivano laiku - 14 val.). 

Sunkiaatlečių rinktinės neabejotinas lyderis yra klaipėdietis A. Didžbalis. Šiam sunkiaatlečiui puikūs pasiekimai - jokia naujiena. 

Aurimas savo trofėjų kolekcijoje turi tiek olimpinių žaidynių (2016 metais Rio de Žaneire iškovojo bronzą), tiek Europos (2015 metais pirmą kartą Lietuvos istorijoje tapo ne tik savo svorio grupės nugalėtoju, bet ir absoliučiu Europos čempionu, 2011 ir 2017 metais pelnyti bronzos medaliai), tiek pasaulio čempionato (2014 metais iškovota dvikovės bronza, 2015 metais tapo rovimo rungties vicečempionu), tiek universiados medalius (2011 metais Kinijoje tapo vicečempionu). 

„Aš esu maksimalistas. Man visada norisi tik aukščiausių pasiekimų. Stengsiuosi kuo geriau atstovauti savo šaliai ir nenuvilti Lietuvos sunkiosios atletikos sirgalių. Taipėjuje klimato sąlygos nėra itin palankios ir mus neįprastos - vargina karštis, tačiau tikiuosi, kad tai mano rezultatams neatsilieps", - pabrėžė geriausias 2016 metų Lietuvos sportininkas A. Didžbalis. 

Nepaslaptis, kad daug ambicijų turi ir kitas mūsų sunkiaatletis - daugkartinis Europos vicečempionas Žygimantas Stanulis. Jis puikiai žino universiados svarbą ir tai, kad čia susirenka itin galingi varžovai. Ž. Stanulis 2013 metais Kazanėje (Rusija) vykusioje universiadoje iškovojo bronzos medalį ir šį savo žygdarbį norėtų pagerinti.

 Taigi, svorio iki 94 kg grupėje virs kova ir tarp dviejų mūsų šalies sunkiosios atletikos lyderių. Tai nėra blogai, kadangi aukšti dviejų atletų rezultatai verčia vienas kitą pasitempti ir neužmigti ant laurų. 

Šių sunkiaatlečių treneris B. Vyšniauskas starto išvakarėse nebuvo linkęs prognozuoti galimo varžybų scenarijaus. 

"Palaukime varžybų ir pamatysime. Aš prieš varžybas esu linkęs mažiau šnekėti. Geriau tegul ne žodžiai, o darbai kalba. Universiada - vienas iš pasiruošimo etapų šių metų pabaigoje Amerikoje vyksiančiam pasaulio suaugusiųjų čempionatui. Vyksta intensyvus darbase. Visada stengiamės kuo geriau atstovauti savo šaliai, savo miestui ir Klaipėdos universitetui. Turime gražų būrį talentingų ir atsidavusių studentų ir tikimės, kad Lietuvai gėdos nepadarysime“, - kalbėjo Lietuvos sunkiaatlečių rinktinės treneris B. Vyšniauskas. 

Į Taipėjuje vyksiančią universiadą iš viso vyksta šeši sunkiaatlečiai. Be jau minėtų mūsų lyderių - A. Didžbalio ir Ž. Stanulio, universiadoje taip pat dalyvaus Tomas Ličinchajus (iki 105 kg) ir Sergejus Lichavojus (iki 105 kg).

 T. Ličinchajus kovas pradės ketvirtadenį Lietuvos laiku nuo 6.30 val., S. Lichavojus - nuo 14 val. 

Aurimui Didžbaliui ir Žygimantui Stanuliui prognozuojamos 1-6 vietos. Labai norėtųsi, kad jie kovotų dėl medalių. Sergejus Lichavojus ir Tomas Ličinchajus gali patekti į savo svorio grupės aštuntukus. 

Jau du Lietuvos sunkiaatlečiai - Vincentas Skirka (svorio iki 69 kg grupė) ir Laurynas Antanaitis (iki 85 kg) pasirodymą Taipėjuje jau beigė. 

L. Antanaitis išrovė 131 kg, išstūmė 150 kg ir galutinėje svorio iki 85 kg įskaitoje tarp 24 dalyvių liko penkioliktas (dvikovės rezultatas - 239 kg).

V. Skirka išrovė 112 kg, išstūmė 127 kg ir galutinėje svorio iki 69 kg įskaitoje tarp 21 dalyvio liko septynioliktas (dvikov4s rezultatas - 281 kg). 

"Šie jauni sportininkai pasiekė savo geriausius rezultatus, o Vincentas Skirka buvo arti Lietuvos rekordo. Jų pagrindiniai startai laukia ateityje. Jiems ši Universiada buvo puiki patirtis", - sakė B. Vyšniauskas. 

Visi minėti sunkiaatlečiai studijuoja Klaipėdos universitete (KU). 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder