Keturi tauragiškiai – Lietuvos rajonų jaunių bokso čempionai

Keturi tauragiškiai – Lietuvos rajonų jaunių bokso čempionai

Tauragės vaikų ir jaunių sporto mokyklos „Modulio“ sporto salėje surengtame Lietuvos rajonų jaunių bokso čempionate Tauragės jaunieji boksininkai iškovojo 8 medalius. Čempionais tapo Dainius Jokimaitis, Matas Bielskis, Kristupas Ivanauskas ir Darius Ozgirdas.

Varžybose dėl medalių kovojo net 102 jaunieji kovotojai iš 13 komandų. Šalies jaunių bokso varžybose netrūko atkaklių kovų.

Lietuvos rajonų jaunių bokso čempionate dalyvavo 12 tauragiškių. Trys iš jų laimėjo trečiąsias vietas, vienas – antrąją, keturi tapo čempionais.

Finale dėl pagrindinių apdovanojimų kovėsi penki Tauragės boksininkai. Svorio kategorijoje iki 48 kg tauragiškis D. Jokimaitis jau antrajame raunde aiškia persvara nokautu į pilvą įveikė N. Pričiubko iš Kėdainių. Paulius Protusevičius, kovęsis svorio kategorijoje iki 54 kg, po atkaklios kovos minimaliu rezultatu nusileido daugkartiniam Lietuvos čempionui N. Bagočiui iš Pasvalio ir liko antras.

M. Bielskis, kovojęs svorio kategorijoje iki 57 kg, finale užtikrintai įveikė kretingiškį V. Kidyką ir Tauragei pelnė dar vieną aukso medalį. Vidutinio svorio kategorijoje iki 70 kg čempionu tapo ir K. Ivanauskas, įveikęs 2012 metų šalies jaunių pirmenybių antrosios vietos laimėtoją M. Adomaitį iš Šilutės. Sunkaus svorio kategorijoje praėjusių metų šalies moksleivių pirmenybių sidabro medalio laimėtojas D. Ozgirdas (iki 80 kg) įveikė Lietuvos čempioną E. Dapšauską iš Palangos ir finale pasiekė pergalę prieš A. Lukošių iš Kėdainių.

Tauragės komandos trenerius Giedrių Vaištarą ir Edvardą Kutujevą tokie auklėtinių startai prieš balandžio mėnesį vyksiantį Lietuvos jaunių bokso čempionatą nuteikia optimistiškai. Čempionate bus varžomasi ne tik dėl medalių, bet ir dėl galimybės atstovauti Lietuvai birželį vyksiančiame Europos jaunių bokso čempionate ir rugpjūtį – Pasaulio jaunių bokso čempionate.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder