Kazys Maksvytis: „Tai fantastiška pergalė“

Kazys Maksvytis: „Tai fantastiška pergalė“

„Neptūno“ komandos treneris Kazys Maksvytis po pirmosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio dvikovos, kurioje jo auklėtiniai Prienuose šventė pergalę minimaliu skirtumu – 78:77, tryško džiaugsmu.

„Džiaugiuosi, kad iškovojome fantastinę pergalę. Akcentavome, kad būtina gerai pradėti rungtynes. Tai lyg ir pavyko, tačiau vėliau kiek stabtelėjome ir varžovai atitrūko 15 taškų skirtumu. Tris kėlinius pernelyg dažnai klydome. Per tris kėlinius suklydome 21 kartą, o per paskutinį kėlinį – tik kartą. Tai buvo viena iš persilaužimo priežasčių. Galbūt ir ta techninė pražanga, gauta ketvirtojo kėlinio viduryje, žaidėjus įpykdė sveiku sportiniu pykčiu. Tai padėjo užsivesti. Stengėmės, kovojome iki galo. Žinoma, mūsų pusėje buvo ir fortūna. Bet kaip sakoma: sėkmė atsigręžia į tų, kurie labiau stengiasi ir nori laimėti, pusę“, - sakė „Neptūno“ treneris.

Anot jo, pernelyg ilgai džiaugtis pergale ar atsipalaiduoti negalima.

„Turime susikaupti ir bandyti kuo geriau sužaisti antras pusfinalio rungtynes namuose. Padarėme tik pusę darbo. Visi žinome Prienų ekipos atkaklumą ir kovingumą, jie tai šį sezoną įrodė ne kartą. Juk ši ekipa Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre įveikė ir Kauno „Žalgirį“, ir Vilniaus „Lietuvos rytą“. Nė akimirkai negalime atsipalaiduoti. Manau, kad sekmadienį namuose laukia dar sunkesnė kova. Bandysime namuose žūtbūt pabaigti šią LKL pusfinalio seriją. Kitu atveju, tai padaryti Prienuose bus dar sunkiau. Privalome tą darbą atlikti Klaipėdoje, savų žiūrovų akivaizdoje. Visi žinome šios serijos kainą – komanda, kuri nugalės, pirmą kartą istorijoje kausis LKL finale. Didesnės motyvacijos, manau, net nereikia. Žaidėjai turėtų suprasti, kad būtina kovoti dėl kiekvieno centimetro aikštėje, dėl kiekvieno kamuolio. Rungtynių kaina – didžiulė“, - pabrėžė K. Maksvytis.

Prienų „TonyBet“ – „Neptūnas“ - 77:78 (17:23, 22:13, 22:13, 16:29).

„TonyBet“: Martynas Linkevičius (4/6 dvitaškiai, 5 atk. kam.) – 20 tšk., Laimonas Kisielisus (6/8 dvitaškiai) - 15, Žygimantas Janavičius (5 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Vaidas Čepukaitis - po 11, Mindaugas Lukauskis (0/4 dvitaškiai, 2/9 tritaškiai) ir Artūras Valeika - po 10.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika (3/4 tritaškiai) ir Valdas Vasylius (3/4 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai) po - 15, Marius Runkauskas - 12, Justas Sinica (3/4 tritaškiai) - 11, Vytautas Šarakauskas - 9, Simas Galdikas ir Edgaras Ulanovas (7 atk. kam.) - po 5, Tyrone‘as Brazeltonas - 4, Mindaugas Girdžiūnas - 2.

Antrosios šių ekipų LKL pusfinalio rungtynės vyks gegužės 18 dieną (sekmadienį) 15 val. “Švyturio” arenoje.

„Neptūno” abonementus sezono pradžioje pirkę žmonės gali ir vėl nusipirkti bilietus į pusfinalio varžybas „Neptūnas” – Prienų "TonyBet“ su 40 proc. nuolaida. Perkant bilietą reikės pasinaudoti abonemento barkodu. Perkant internetu – suvesti abonemento barkodą, perkant „Bileitai.lt“ kasoje – pateikti abonementinę kortelę aptarnaujančiam darbuotojui.

Dėmesio! Varžybų dieną (gegužės 18 d.) nuolaidos netaikomos, todėl skubėkite įsigyti bilietus su nuolaida bei geresnėse vietose.

Viena abonementinė kortelė – nuolaida vienam bilietui.

Priminsime, kad šios poros nugalėtojas finale susikaus su Kauno „Žalgiriu“, kuris kitame pusfinalyje 2:1 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“.      

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder