Kazys Maksvytis: "Norėtųsi prieš "Žalgirį" revanšo"

Kazys Maksvytis: "Norėtųsi prieš "Žalgirį" revanšo"

Šiandien 20 val. „Švyturio“ arenoje draugiškame tarptautiniame aštuonių ekipų Vlado Garasto taurės turnyre susitiks praėjusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono finalininkai – Klaipėdos „Neptūnas“ ir Kauno „Žalgiris“.

Tiek Lietuvos vicečempionas „Neptūnas“, tiek šalies čempionas „Žalgiris“ kol kas šiame turnyre žingsniuoja be suklupimų. Klaipėdiečiai pirmąją turnyro dieną po pratęsimo 101:98 palaužė Ventspilio „Ventspils“ ekipą, antrąją turnyro dieną rezultatu 101:87 nugalėjo Valdemaro Chomičiaus treniruojamą Dnepropetrovsko „Dnipro“ ekipą.

Kauniečiai antradienį Dnepropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina) ekipą nugalėjo 87:77, o trečiadienį prieš „Ventspils“ krepšininkus šventė pergalę 73:59.

Ketvirtadienį 20 val. „Švyturio“ arenoje „Neptūnas“ ir žalgiriečiai kausis dėl pirmosios vietos grupėje.

„Bandysime kautis. Norėtųsi „Žalgiriui“ revanšuotis už praėjusio sezono LKL finalą. Dar mūsų žaidimas yra banguotas, trūksta susižaidimo, tarpusavio supratimo, kadangi ruoštis sezonui pradėjome ne taip ir seniai. Norėtųsi, kad žaidėjai atliktų daugiau darbo gynyboje. Suprantu, kad tai draugiškas turnyras, tačiau būtų puiku jame pasirodyti kuo geriau“, – pabrėžė „Neptūno“ komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Anot jo, tik šią savaitę į Klaipėdą atvykęs legionierius Mustafa Shakuras pagyvino žaidimą, tačiau jam dar reikia laiko, kad galėtų parodyti viską, ką sugeba.

„Juk šis žaidėjas dar nemoka mūsų derinių. Dar jam reikia laiko, tačiau pirmas įspūdis – išties geras“, – sakė Maksvytis.

Trečiadienio dvikovoje su „Dnipro“ ekipa debiutavęs „Neptūno“ legionierius per 18 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Vlado Garasto taurės turnyre uostamiesčio krepšininkai verčiasi tik su vienu aukštaūgiu – Simu Galdiku.

„Neptūno“ gretas šį sezoną papildęs Michailas Anisimovas dėl mamos ligos išvyko į Ukrainą ir Vlado Garasto taurės turnyrą praleis, Egidijus Dimša yra timptelėjęs čiurną, o Vytautas Šarakauskas atlieka reabilitaciją po vasarą atliktos kelio operacijos. Manoma, kad jis visa jėga „Neptūnui“ galės padėti tik gruodžio mėnesį.

Turnyre iš viso į dvikovas stojo aštuonios komandos. Palangos sporto arenoje dar varžosi Vilniaus „Lietuvos rytas“, „Šiauliai“, Maskvos srities „Chimki“ ir Kijevo „Budivelnik“. Šiemet tradicinis ir šventinis krepšinio renginys truks iki rugsėjo 21 dienos (sekmadienio).

Po grupės varžybų dvi stipriausios komandos iš Palangos vyks į uostamiestį ir tęs kovą dėl prizinių vietų, dvi pralaimėjusios „Švyturio“ arenoje keliaus tęsti kovų į Palangą dėl 5-8 vietų.

Rugsėjo 20-21 d. finalines rungtynes renginio organizatoriai kvies stebėti Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Paskutinę tradicinio turnyro dieną bus apdovanoti ne tik nugalėtojai, bet ir geriausi komandų žaidėjai.

Klaipėdoje Vlado Garasto taurės turnyras organizuojamas jau trečią kartą. Šįkart turnyras yra skirtas Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ 50-ies metų jubiliejui paminėti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder