Kazys Maksvytis: „Klaipėdoje žaisti lengviau“

Kazys Maksvytis: „Klaipėdoje žaisti lengviau“

Kaipėdos „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis po pergalės prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ (81:76) džiaugėsi tuo, kad Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lentelėje pavyko pakilti į trečiąją vietą. 

„Smagu, kad rungtynių eigoje pavyko perlaužti rungtynių eigą ir laimėti. Šių rungtynių svarba buvo dviguba, nes skaičiuojasi ne tik pergalė LKL čempionate, bet ir po dviejų ratų bus aiškios Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio poros. Būti LKL lentelėje kuo aukščiau - gerai dėl sąlyginai silpnesnio varžovo minėtame Karaliaus Mindaugo taurės turnyre“, - aiškino K. Maksvytis.

Tačiau jis pabrėžė, kad komandos žaidimas, ypač pirmoje rungtynių pusėje, netenkino.

„Mums, treneriams, tokios rungtynės yra dvejopos. Mes žaidėme blogai, tačiau smagu, kuomet nežaidžiant geriausio krepšinio, laimime rungtynes. Pirmoje mačo pusėje žaidėme aukštesne sudėtimi, tačiau tai nepasiteisino, nes vis tiek gavome daug taškų iš po krepšio. Antroje rungtynių pusėje žaidėme agresyviau, paspaudėme varžovus. Tiesiog darėme mažiau taktinių klaidų. Rotacijoje naudojome 9 žaidėjus. Tai buvo optimalus variantas. Jeigu laimi rungtynes, galima sakyti, kad geras ir fizinis pasiruošimas“, - pabrėžė „Neptūno“ treneris.

K. Maksvytis dėkojo Klaipėdos sirgaliams, kurie, anot jo, yra tiesiog nuostabūs ir visada įkvepia pergalėms.

„Klaipėdoje žaisti lengviau, čia mus palaiko ir įkvepia savi sirgaliai. Mes turime žaisti agresyviau ir užtikrinčiau svečiuose. Tikiuosi, kad ledus pralaužėme solidžiai laimėdami Italijoje“, - teigė Klaipėdos ekipos strategas.  

Žurnalistams paklausus apie dviejų nuo rungtynių pertrauką ir kaip ją ketina išnaudoti, K. Maksvytis atsakė: „Įdomus, naujas dalykas. Neturėsime keturių žaidėjų – Mindaugo Girdžiūno, Renaldo Seibučio, Arno Butkevičiaus, kurie treniruosis su Lietuvos rinktine. Taip pat Juanas Palaciosas išvyksta į gimtinę. Bandysime sužaisti draugiškas rungtynes. Bus nauja patirtis. Reikia pailsėti, bet negalime pailsėti per daug, nes gruodžio 2 dieną laukia dvikova su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Vilnaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris Rimas Kurtinaitis dėl pralaimėjimo pernelyg nesisielojo.

„Rungtynės buvo gražios, buvo gera kova. Gaila, kad nekontroliavome mačo, turėjome 12 taškų pranašumą. Padarėme daug vaikiškų klaidų. Norėčiau pasveikinti Klaipėdos komandos trenerį Kazį Maksvytį, jis gerai vadovavo savo komandai. Rungtynių pabaigoje buvo lygu, tačiau mes taktiškai nesužaidėme tvarkingai. „Neptūnas“ metė 10 baudų metimų per paskutines penkias minutes, o mes nė vieno. Loukas Mavrokefalidis prametė kelis gerus metimus. Visos detalės susideda į vieną ir taip pralaimime“, - sakė „Lietuvos ryto“ treneris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder