Kazys Maksvytis apie legionierių: "Tai yra mūsų vidiniai dalykai ir mes juos išspręsime"

Kazys Maksvytis apie legionierių: "Tai yra mūsų vidiniai dalykai ir mes juos išspręsime"

"Jau ne pirmos rungtynės, kai turime problemų lėtai įsibėgėdami mačo pradžioje. Reikės daryti kažkokias korekcijas, nes negalime varžovams iškart atiduoti persvaros", - po sekmadienį "Švyturio" arenoje 13 taškų skirtumu - 76:89 patirto pralaimėjimo Panevėžio "Lietkabeliui" kalbėjo Klaipėdos "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Tai buvo pirmasis šio sezono "Neptūno" pralaimėjimas.

Daugeliui šią dvikovą stebėjusių krepšinio ekspertų, tarp jų ir rungtynes komentavusiam Vaidui Čeponiui, į akis krito prastas "Neptūno" legionieriaus Kyle'o Weaverio žaidimas. Jis per šias rungtynes per šiek tiek daugiau nei 20 minučių pelnė vos 2 taškus ir abu baudos metimais (tai įvyko tik ketvirtojo kėlinio viduryje, kai "Neptūnas" atsiliko 14 taškų skirtumu). Trys legionieriaus metimai žaidimo metu (vienas nuo tritaškio linijos ir du - iš vidutinio nuotolio) - tikslo nepasiekė. Be to, jis užsidirbo ir techninę pražangą.

Krepsinis.net pažymi, kad K. Weaveris apskritai po aikštę vaikščiojo su ironiška šypsenėle ir nerodė pernelyg didelio noro kovoti bei vytis varžovus. 24sek.lt duomenimis, šis žaidėjas patenka į brangiausiai apmokamų LKL žaidėjų trisdešimtuką (jo sezono alga gali siekti net apie 73 tūkstančius eurų).

"Jeigu reikalai taip klostysis toliau, K. Weaveriui teks ieškotis 17-os ekipos karjeroje", - straipsnyje, kuris pavadintas "Būrys legionierių jau greitai gali atsisveikinti su savo klubais" rašoma krepsinis.net.

Tai, kad netenkina šio krepšininko žaidimas, po rungtynių spaudos konferencijoje paminėjo ir K. Maksvytis.

"Netenkina paskutiniai keli mačai. Tai yra mūsų vidiniai dalykai ir mes juos išspręsime. Kol kas apie atleidimą negalvojame, bet norime iš jo daugiau", - pripažino treneris.

Visai kitokį kovingumą ir užsivedimą savų žiūrovų akivaizdoje demonstravo tikri klaipėdiečiai - Tomas Delininkaitis ir Simas Galdikas. Tomas surinko 19 taškų (pataikė 4 iš 11 tritaškių, 2/4 dvit., 3/3 baudos metimus), Simas - 13 taškų (6/7 dvit., 1/4 baudos metimas). Buvo akivaizdu, kad jiems rūpi jų miesto garbė ir jie kovėsi išties garbingai - rankų nenuleido iki pat dvikovos pabaigos, ko nebūtų galima pasakyti apie būrį kitų neptūniečių.

Vieną iš svarbių pralaimėjimo priežasčių K. Masvytis įvardijo prastą savo auklėtinių gynybą.

"Pralaimėjome daugiausiai dėl blogos gynybos, vien užtenka pažiūrėti į varžovų pataikymo procentą. Pirmoje susitikimo pusėje galbūt rizikavome, kada nereikėjo, o antroje pusėje reikėjo rizikuoti, dvigubinti, tačiau tai nepasiteisino. "Lietkabelis" mus baudė pelnydami lengvus taškus", - akcentavo "Neptūno" treneris.

"Lietkabelis", žaisdamas svečių arenoje, tritaškius metė net 50 proc. taiklumu (8 iš 16), o neptūniečiai - 27 proc. taiklumu (7 iš 26). Be to, panevėžiečiai taikliau atakavo ir iš vidutinio nuotolio - 75 proc. taiklumas (27 iš 36) prieš klaipėdiečių 62 proc. (21 iš 34).

"Neptūnas" atlikti žaidimo korekcijas ir išnagrinėti savo klaidas turi laiko iki ketvirtadienio, kai išvykoje susikaus su Alytaus "Dzūkija". O artimiausias rungtynes Klaipėdos "Švyturio" arenoje "Neptūnas" žais spalio 7 dieną (sekmadienį) 15 val. su Prienų "Skycop" ekipa, kurios gretose yra būrys patyrusių žaidėjų - broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Martynas Gecevičius, Mindaugas Lukauskis ir kiti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder