Kauniečiai tikisi gauti paramą iš UEFA stadiono rekonstrukcijai

Kauniečiai tikisi gauti paramą iš UEFA stadiono rekonstrukcijai

Lietuvos futbolo federacija (LFF) informavo Kauno miesto savivaldybę, kad pagrindinio Kauno miesto stadiono rekonstrukcijai galima sulaukti ir Europos futbolo federacijos paramos - UEFA pažadėjo skirti daugiau nei 1 mln. dolerių.

LFF atlikta studija ir preliminarus rekonstrukcijos projektas rodo, kad investicijų į stadioną suma gali siekti 4 mln. litų. Federacija pasirengusi skirti 2,7 milijono, o likusią dalį galėtų skirti miesto savivaldybė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos vadovės Editos Gudišauskienės inicijuotoje darbo grupės, besirūpinančios stadiono rekonstrukcija, diskusijoje su LFF atstovais dėl rekonstruojamo stadiono finansinių sąlygų įgyvendinimo aptarti jau nuveikti darbai ir perspektyvos.

Apsispręsta projektą finansuoti steigiant viešąją įstaigą. Koncesijos variantas rekonstruojant Žaliakalnyje esantį pagrindinį Kauno stadioną, priklausantį miesto savivaldybės įsteigtai viešajai įstaigai - S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui, nepriimtinas, kadangi jo įgyvendinimas užimtų daug laiko.

Tačiau kitaip nei anksčiau federacija dabar siūlo savivaldybei savo lėšomis rengti techninį projektą, kurio preliminari vertė siektų iki 160 tūkst. litų. Tai vėliau leistų panaudoti Europos futbolo federacijos skiriamą paramą - daugiau nei 1 mln. dolerių.

"Lauksime raštiško LFF sąlygų pasiūlymo, o po to spręsime dėl ketinimų protokolo pasirašymo. Klausimas svarbus ne tik Kauno miestui, bet ir visai Lietuvai. Nors pinigų sumos nėra mažos, tačiau teiksime klausimą svarstyti miesto tarybai. Tikiu, kad ateityje turėsime dar geresnį stadioną, kuriame Lietuvos futbolo rinktinė galės kautis su stipriausiomis Europos komandomis", - sakė administracijos direktorė E. Gudišauskienė.

UEFA patvirtino patikslintas stadionų taisykles, privalomas visoms 53 organizacijos narėms. Taisyklėse nurodoma, jog oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti tik ne žemesnį nei trečiąjį UEFA kategorijos statusą turinčiame stadione, o klubiniai UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos susitikimai - ketvirtos kategorijos stadionuose. S. Dariaus ir S. Girėno stadionas tokios kategorijos statusą liudijančio dokumento kol kas neturi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder