Karaliaus Vilhelmo irklavimo regata

Karaliaus Vilhelmo irklavimo regata

Netoli Drevernos, kaimo turizmo sodyboje "Strykis", buvo surengta aštuntoji Karaliaus Vilhelmo irklavimo regata ir Lietuvos irklavimo federacijos taurės pirmasis etapas.

Varžybose, kurias organizavo viešoji įstaiga Klaipėdos irklavimo centras, dalyvavo per 100 dalyvių iš 6 Lietuvos miestų.

Irkluotojai varžėsi vienviečių, dviviečių valčių klasėse 6000 metrų distancijoje.

Istorinės irkluotojų varžybos Karaliaus Vilhelmo kanale buvo vykdomos klaipėdiečių klubų "Santara" ir "Neptūnas" iki Antrojo pasaulinio karo pradžios. Vėliau buvo nutrauktos. 2011 metais Klaipėdos irklavimo centras vėl pradėjo organizuoti Karaliaus Vilhelmo kanalo regatą.

Ši tradicija yra tęsiama kasmet. Kiekvienais metais bebrų suverstus medžius į irklavimo kanalo trasą su Priekulės seniūnės Daivos Bliūdžiuvienės ir girininko Arūno Samoškos pagalba pavyksta išvalyti.

Irklavimo varžybose jaunių vaikinų dviviečių varžybose pirmi buvo Saulius Aužbikavičius ir Mantas Gudukas (Šiauliai), antri Vilius Kundrotas ir Vilius Grikpėdis (Klaipėda), treti - Linas Babarskas ir Ignas Urbonas (Klaipėda).

Vyrų dviviečių valčių klasėje sidabrą iškovojo klaipėdiečiai Benas Volkovas ir Valdas Venckus. Pirmi finišą pasiekė 2017 metų pasaulio jaunimo čempionato antros vietos laimėtojai Povilas Stankūnas ir Mantas Juškevičius.

Moterų dviviečių valčių klasėje pirmą vietą užėmė Trakų - Vilniaus įgula: Gabija Šarkauskaitė ir Vilmantė Putnaitė, antroje vietoje liko Karolina Šimkutė ir Dainida Jonauskaitė (Klaipėda), trečia vieta atiteko taip pat klaipėdietėms - Gabijai Monkevičiūtei ir Karinai Sobutaitei. Vienviečių valčių klasėje tarp 26 vyrų komandų klaipėdietis Gustas Logvinovas finišavo ketvirtas.

Meistrų vyrų porinių dviviečių valčių klasėje 6000 metrų distancijoje pirmą vietą iškovojo Arūnas Šatas ir Povilas Skrivelis. Meistrų moterų porinių dviviečių valčių klasėje pirmos finišavo klaipėdietės Vita Rimkienė ir Vida Stačkutė-Šatienė.

Klaipėdos sportininkus šioms varžyboms ruošė Klaipėdos irklavimo centro treneriai Tadas Katliorius, Liudvikas Mileška, Valdas Varašinskas, Tomas Plauška, Vygantas Viršilas, Tautvydas Vaitkūnas.

Varžybų dalyvius sveikino ir nugalėtojus bei prizininkus apdovanojo Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidentas ir Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška.

Organizatoriai ir varžybų dalyviai dėkingi kaimo turizmo sodybos "Strykis" šeimininkams Silverijui ir Linai Grikšams, kurie maloniai jau aštuonerius metus leido naudotis sodyba ir vaišina šilta kava ir arbata.

Jau atšilus orams Klaipėdos irklavimo centras kviečia jaunimą sportuoti gryname ore. Norinčius save išbandyti irklavimo sporte kviečiame atvykti. Naujų narių priėmimo valandos darbo dienomis nuo 16 val. iki 17 val., adresu Gluosnių skg. 8.

Artimiausios irklavimo varžybos Klaipėdoje vyks gegužės 18 d. Tai bus vandens sporto šakų renginių ciklas, skirtas vasaros sezono atidarymui mieste. Organizatorius yra Klaipėdos irklavimo centras.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder