Kaltę prisiėmė treneris

Kaltę prisiėmė treneris

Klaipėdos „Neptūnas“ aiškiai parodė, kad Lietuvos krepšinio lygos finale Kauno „Žalgiriui“ lengva nebus. Klaipėdiečiai savo aikštelėje sudorojo čempiono titulą ginantį Kauno klubą 76:54 ir išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą 1-1. „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad nesugebėjo tinkamai nuteikti savo auklėtinių.

Žalgiriečiai sužaidė savo nerezultatyviausias rungtynes LKL pirmenybėse šį sezoną. Jau 14 min. sukaupęs 20 tšk. persvarą, „Neptūnas“ vėliau taip ir neleido čempionams pasvajoti apie pergalę. „Girdėjome, kad kažkas net žiovauja, koks neįdomus finalas. Manau, dabar jis tapo įdomesnis“, - sakė klaipėdiečių kapitonas Martynas Mažeika.

„Neptūno“ vidurio puolėjui Džerajui Grantui (Jerai Grant) šventė prasidėjo dar prieš rungtynes. Amerikietis Klaipėdos arenoje viešai pasipiršo savo draugei ir sulaukė teigiamo atsakymo. Pasak trenerio Dainiaus Adomaičio, Dž.Granto siurprizas suteikė teigiamų emocijų visai komandai.

Treneris didžiavosi ir savo vyrais, ir sirgaliais. „Žiūrovai sukūrė puikią emocinę bangą. Tai buvo tarsi dopingas. Šįkart pavyko pasiekti, kad „Žalgiris“ nedominuotų baudos aikštelėje, neatkovotų kamuolių po mūsų krepšiu. Tai ir buvo pagrindinis faktorius, kuris palengvino lengvų taškų ieškojimą greitose atakose. Be to, akcentavome, jog svarbu kontroliuoti rungtynių tempą, kad vėl nepatektume į tokią duobę kaip Kaune. Manau, jog ir tai pavyko padaryti“, - svarstė D.Adomaitis.

„Žalgiris“ Klaipėdoje pataikė tik 2 iš 16 tritaškių. Nesisekė komandos lyderiui Pauliui Jankūnui, kuris atkovojo 10 kamuolių, bet nepelnė nė taško. Netaiklūs buvo visi septyni jo metimai. Visgi Š.Jasikevičius pirmiausia akcentavo ne prastą pataikymą. „Man reikia prisiimti atsakomybę, kad nesugebėjau psichologiškai paruošti žaidėjų rungtynėms. Nežinau, ar vyrai suprato, jog Klaipėdoje bus kitaip nei pirmosiose finalo rungtynėse. Čia jau ne vienus metus krenta Europos grandai. Deja, nepavyko nuteikti žaidėjų žaisti labiau fiziškai, naudoti daugiau kontakto, nevėluoti. Kaip treneris žiūriu į save, prisiimu atsakomybę. Reikia tikėtis, kad trečiosiose rungtynėse būsime tokie, kokie esame įpratę būti“, - teigė Š.Jasikevičius. Trečiosios rungtynės šiandien įvyks Kaune.

Beje, vakar „Žalgiris“ paskelbė, kad kitą sezoną komandai atstovaus 23 metų prancūzas Leo Vestermanas (Leo Westermann). Su juo pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“. Praėjusį sezoną prancūzas žaidė Limožo klube CSP ir Eurolygoje vidutiniškai rinko 10,1 tšk. bei atliko 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Mažojo finalo serijoje, kurioje bus žaidžiama iki trijų pergalių, prie bronzos priartėjo Vilniaus „Lietuvos rytas“. Jis išvykoje 83:78 įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus ir serijoje pirmauja 2-0. Trečiosios rungtynės rytoj bus žaidžiamos Vilniuje.

Statistika

Klaipėdos „Neptūnas“ - Kauno „Žalgiris“ 76:54 (21:11, 27:14, 14:15, 14:14)

„Neptūnas“: Danielis Juingas 15, Martynas Mažeika 13, Trentas Pleistedas 10, Vytautas Šarakauskas 9, Trevisas Beideris 9, Mindaugas Girdžiūnas 9, Džerajus Grantas 6...

„Žalgiris“: Džeromas Rendlas 12, Martynas Pocius 9, Renaldas Seibutis 7, Janas Vujukas 6...

Utenos „Juventus“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“ 78:83 (13:22, 20:13, 27:26, 18:22)

„Juventus“: Čevonas Luisas 19 (7 rez. perd., 7 atk. kam.), Laurynas Samėnas 14, Saulius Kulvietis 12, Spenseris Baterfyldas 11, Arminas Urbutis 11...

„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 16, Kšištofas Lavrinovičius 13, Gediminas Orelikas 9, Kendrikas Braunas 8, Adas Juškevičius 8...

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder