Kaip iš natų žaidęs „Žalgiris“ sutriuškino „Sūduvą“

Kaip iš natų žaidęs „Žalgiris“ sutriuškino „Sūduvą“

Įspūdinga pergale Lietuvos futbolo A lygos 9-ojo turo akistatoje džiaugėsi Vilniaus „Žalgiris“.

Aliaksejaus Bagos treniruojama komanda net 4:0 (1:0) nepaliko vilčių Marijampolės „Sūduvai“, kuri šiame A lygos sezone patyrė pirmą pralaimėjimą.

Pirmasis kėlinys buvo gana klampus ir abi vienuolikės daug pavojingų epizodų nesukūrė. „Žalgirio“ gretose išsiskyrė krašto saugai – Richlordas Enninas bei Francis Kyeremeh – būtent jie savo aštriais prasiveržimais kėlė oponentams daug rūpesčių.

„Sūduva“ 37-ąją minutę buvo pavojingai įsiveržusi į baudos aikštelę, bet netrukus buvo priversta gintis nuo kontratakos. R. Enninas surengė gražų reidą ir atliko nesėkmingą perdavimą, tačiau kamuolys atsimušė nuo Giedriaus Matulevičiaus bei įriedėjo į vartus.

Antrame kėlinyje iniciatyva taip pat priklausė žalgiriečiams – kartą po Liviu Antalio stipraus smūgio komandą išgelbėjo Ivanas Kardumas. Kiek vėliau gerą progą turėjęs čempionų gynėjas Aleksandras Živanovičius galva mušė pro šalį.

63-iąją minutę „Žalgiris“ padvigubino rezultatą. Kamuolys baudos aikštelėje dėkingai atšoko R. Enninui ir kanadietis puikia galimybe pasinaudojo, nepriekaištingai mušdamas į viršutinį vartų kampą. Deja, po kelių minučių krašto saugas patyrė traumą ir buvo pakeistas.

Tiesa, jau po 7 minučių vilniečiai džiaugėsi trečiuoju įvarčiu – F. Kyeremeh preciziškai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą. Maža to, 96-ąją minutę tobulai baudos smūgį išpildė po keitimo aikštėje pasirodęs Hugo Videmontas.

Dvikovos pabaigoje marijampoliečiai galėjo pelnyti garbės įvartį, bet nepasinaudojo dviem šansais. A. Živanovičius vienu lietimu mušė virš vartų, savo ruožtu, nuo Mihreto Topčagičiaus bandymo apsigynė ant vartų linijos likęs Nemanja Ljubisavljevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder