K. Maksvytis paliks "Neptūną"

K. Maksvytis paliks "Neptūną"

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis kitą sezoną pirmą kartą per savo karjerą darbuosis užsienyje.

Krepsinis.net žiniomis, 41-erių specialistas jau pasirašė sutartį su Permės „Parma“ klubu, kuriame darbuosis mažiausiai du sezonus. Bendra kontrakto vertė – 350 tūkstančių eurų. Krepsinis.net apie derybų pradžią savo skaitytojus informavo dar gegužės pradžioje.

K.Maksvytis į Rusiją išvyks ne vienas – Krepsinis.net žiniomis, kartu jis pasiims bent jau vieną savo asistentą. Taip pat komandoje gali būti ir keli lietuviai krepšininkai. Kalbama, jog „Parma“ marškinėlius apsivilkti daugiausiai šansų turi Deividas Gailius.

Kontraktą su „Parma“ kitam sezonui turi ir Eigirdas Žukauskas. „Parma“ šiame Vieningosios lygos sezone užėmė vos tryliktąją vietą, kai iškovojo vos 5 pergales per 26 turus ir aplenkė tik Minsko „Cmoki“ klubą.

Sezoną prie „Parma“ vairo pradėjo Nikolajus Mazuras, bet latvis vasarį buvo atleistas ir vairą perėmė rusas Viačeslavas Šušakovas. Krepsinis.net žiniomis, tuomet buvo kviečiamas Donaldas Kairys, bet lietuvio neišleido Talino „Kalev“ klubas.

„Parma“ pernai deklaravo turėjusi 3,5 mln. eurų biudžetą, o šiame sezone jis turėjo būti išaugęs iki 3,8–4 mln. eurų. Rusijos žiniasklaida skelbė, kad Permės ekipa turėtų dar labiau padidinti savo piniginės storį ir kautis dėl vietos pirmajame Vieningosios lygos aštuonete.

K.Maksvytis visą trenerio karjerą dirba Lietuvoje: 2010–2011 metais jis vadovavo Kauno „Aisčiams“, tuomet sezoną praleido Vilniaus „Sakaluose“, trejus metus vadovavo „Neptūnui“, pusantrų – Panevėžio „Lietkabeliui“, o 2017 m. vasarą vėl grįžo į Klaipėdos ekipą, su kuria pasirašė dvejų metų sutartį su galimybe pratęsti darbą dar sezonui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder