"Judriojoje mugėje" - žinios, atrakcijos, žaidimai

"Judriojoje mugėje" - žinios, atrakcijos, žaidimai

Penktadienį Klaipėdos "Švyturio" arenoje nuo ryto iki vakaro vykusi "Judrioji mugė", sutraukusi daugiau nei 40 sporto šakų sporto būrelių ir kelis tūkstančius moksleivių, dar kartą įrodė, kad ne veltui Klaipėda - Europos sporto miestas.

"Klaipėda gali didžiuotis turinti išties labai daug sporto klubų ir sportininkų. Šis renginys dar kartą įrodo, kad Klaipėdos miestas sportuoja ir sportuos toliau. "Judrioji mugė" - unikalus sporto renginys visoje Lietuvoje, vykstantis jau penktą kartą", - per renginio atidarymo ceremoniją kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Saulius Paliulis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad ši sporto šventė kasmet patraukia vis daugiau vaikų ir jų tėvelių dėmesį.

RENGINYS. "Judriojoje mugėje" vaikai galėjo ne tik susipažinti su sporto šakomis, bet ir dalyvavo įvairiuose žaidimuose ir atrakcijose.

"Linkiu visiems surasti savąjį sporto būrelį. "Judriojoje mugėje" išties yra iš ko pasirinkti. Galime pasidžiaugti, kad Klaipėda turi kuo didžiuotis", - akcentavo V. Grubliauskas.

Šiemet renginyje veiklos rado įvairių sporto šakų mėgėjai - pradedant nuo įvairių komandinių sporto šakų (futbolo, krepšinio, rankinio, tinklinio ir t. t.) iki vandens (plaukimo, irklavimo, buriavimo, banglenčių sporto), ledo (dailusis čiuožimas, ledo ritulys) ir jėgos sporto šakų (rankų lenkimo, sunkiosios atletikos, imtynių, bokso, karatė ir t. t.).

"Judriojoje mugėje" veiklos rado ne tik mažieji dalyviai, bet ir paaugliai, jų tėveliai ar net seneliai. Akį traukė sporto kolektyvų parodomosios programos, norintieji galėjo išbandyti sporto šakų specifiką, pasikonsultuoti su sporto specialistais, dalyvauti parodomosiose treniruotėse bei laimėti prizų renginio metu organizuojamose varžybose.

VARŽĖSI. Sunkiaatlečiai "Judriojoje mugėje" varžėsi dėl "Žalgirio" sporto draugijos įsteigtos taurės.

Taip pat renginio lankytojai akis į akį galėjo pabendrauti su Klaipėdos miestą bei Lietuvą garsinančiais sportininkais, tarp kurių "Neptūno" krepšininkais Simu Galdiku, Tomu Delininkaičiu ir Laurynu Beliausku, taip pat "Dragūno" rankinio komandos atstovais - treneriu Artūru Juškėnu, rankinio milžinu vadinamu Lietuvos rinktinės žaidėju Gintaru Cibulskiu ir legionieriaus duonos pastaruosius metus Islandijoje ragavusiu, tačiau vėl į Klaipėdą sugrįžusiu Karoliu Stropumi. Su jaunimu mintimis dalijosi ir Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių dalyvis irkluotojas Augustas Navickas.

KARIŲ VIZITAS. Vaikų dėmesį kaustė renginyje apsilankę ginkluoti kariai.

"Tokie renginiai išties puošia mūsų sportiškąjį miestą. Tiek vaikams, tiek tėveliams tai puiki galimybė artimiau susipažinti su sporto šakų įvairove. Kiekvienas pasiekimas prasideda sprendimu pabandyti", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos renginių organizatorius Darius Raišutis bei renginyje dalyvavęs Klaipėdos "Viesulo" sporto centro direktorius Edmundas Klimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder