„Judrioji mugė“: lietus nuotaikų nesugadino

„Judrioji mugė“: lietus nuotaikų nesugadino

Šeštadienį nuo ryto iki pavakarių Malūno parke šurmuliavo jau septintus metus organizuojamas renginys "Judrioji mugė". Čia, nepaisant lietaus, drąsiai rinkosi tėveliai su vaikais ir šiaip aktyvūs, sportiški bei žingeidūs klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Jiems suteikta nemokama galimybė susipažinti su daugiau nei 40 sporto šakų, būrelių, užimtumo įstaigų, projektų, seminarų, edukacijų ir dirbtuvių.

"Nėra blogo oro, yra tik prasta apranga. Jei yra pozityvus nusiteikimas, gera nuotaika ir noras dalyvauti, oras tikrai negali sugadinti šventės", - pabrėžė vienas iš "Judriosios mugės" organizatorių, laikinai Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos direktoriaus funkcijas atliekantis Darius Raišutis.

Pastaraisiais metais šis renginys vykdavo uždaroje erdvėje - "Švyturio" arenoje, tačiau šiemet dėl COVID-19 pandemijos renginys dėl saugumo perkeltas į atvirą miesto erdvę - Malūno parką.

Taps tradicine vieta?

"Vieta išties gera ir sportininkams itin patogi. Čia yra daug erdvės organizuoti įvairias užduotis, varžybėles ir panašiai. Dar Malūno parke yra tvarkomi dviračių takai, kai viskas bus sutvarkyta, erdvė panašiems renginiams - ideali. Galbūt ši vieta galėtų tapti net tradicine "Judriosios mugės" vieta", - svarstė D. Raišutis.

Tiek jis, tiek renginio dalyviai pabrėžė, kad oro nesuplanuosi, tačiau ir lietus nuotaikų nesugadino.

"Kaip matote, vaikai aktyviai dalyvauja mūsų žaidimuose ir veiklose. Regbį žaidžiame net per tešlynus, esame pripratę prie visko", - akcentavo aktyviai šiame renginyje vaikus išjudinęs "Klaipėdos kovo" regbio klubo pirmininkas Donatas Streckis.

Jam antrino ir Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška.

"Irkluotojams vanduo, lietus, - įprastas reiškinys. Mes irkluojame visokiu oru, svarbu, kad tik negriaudėtų žaibai", - gerai nusiteikęs buvo L. Mileška.

Pažadėjo atvykti į treniruotes

"Judriosios mugės" renginyje pirmą kartą dalyvavęs krepšinio sporto klubo "Oranžinis kamuolys" vadovas Dalius Ubartas pasidžiaugė, kad pavyko į savo būrelį pritraukti naujų narių.

"Jau į treniruotes užsirašė keli vaikai. Smagu", - sakė renginio metu vaikišką krepšinio lanką su kamuoliais pasistatęs ir vaikams įvairias užduotis organizavęs D. Ubartas.

Šventėje buvo galima išvysti daug įvairių sporto šakų - nuo biudžetinių: "Viesulo" sporto centro, Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos, Knašiaus krepšinio mokyklos palapinių iki privačių sporto klubų - karatistų, orientacininkų, regbininkų, lengvaatlečių ir įvairių neformalių ne tik sporto būrelių.

"Mūsų palapinė viena populiariausių. Daugelis vaikų ir tėvelių prieina, iškelia vaikišką iš paralono pagamintą štangą, stipresni - ir tikrą metalinę štangą, įsiamžina atminčiai. Smagu, kad vyksta tokios šventės. Atsirado ir vaikų, kurie teigė, kad ateis lankyti mūsų treniruotes, užsirašėme jų kontaktus. Juk kuo bus daugiau sportuojančių vaikų, tuo mūsų valtsybė bus sveikesnė, aktyvesnė ir pozityvesnė. Tokie renginiai - tik į naudą", - akcentavo Klaipėdos "Viesulo" sporto centro sunkiosios atletikos treneris Vincas Šlevinskis.

Veiklų ir sporto - begalė

Vienintelis ir išskirtinis sporto renginys šeimoms "Judrioji mugė" jau antrus metus suvienijo jėgas su didžiausia Lietuvoje būrelių ir užimtumo muge "Z vaikai" tam, kad galėtų pasiūlytu daugiausia veiklų, skirtų kryptingam mokslo metų užimtumui.

Ir išties renginio metu buvo galima sužinoti daug naudingos informacijos ne tik apie sporto, bet ir apie meno, naujųjų technologijų, muzikos, užsienio kalbų, verslumą ir lyderystę, kūrybiškumą skatinančius būrelius ir kitas neformaliojo ugdymo veiklas.

Renginio metu vyko Šeimų sporto šventė.

Viena iš "Judriosios mugės" naujovių buvo ta, kad šiemet buvo atskira vandens zona Malūno tvenkinyje, kur karaliavo irkluotojai ir kitų vandens sporto šakų atstovai. Ant vandens vyko sporto pamokos ir parodomosios programos.

"Viso renginio metu taip pat vyko įtraukiantys pasirodymai scenoje: šokių ir sporto kolektyvų prisistatymai, interaktyvios pamokos, viktorinos bei žaidimai", - džiaugėsi "Z vaikai" renginio organizatorė Meda Vaitiekūnaitė.

Į sceną kilo sporto žvaigždės

Dėmesio ir žiūrovų klausimų sulaukė ir ant scenos kopusios mūsų sporto žvaigždės - dviratininkas Gediminas Bagdonas ir lengvaatletis Benediktas Mickus. Nuolat tiek Lietuvos, tiek tarptautinėse varžybose laurus skinantys klaipėdiečiai papasakojo savo sėkmės istoriją ir atskleidė daug įdomių gyvenimo detalių.

G. Bagdonas - olimpietis, 2012 m. Europos treko čempionato bronzinis prizininkas, prieš savaitę Jonavoje tapo Lietuvos dviračių plento čempionu.

B. Mickus - daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių bėgimo čempionas, rekordų autorius, Europos krosų dalyvis Benediktas Mickus. Pastarojo Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos auklėtinio iškovotų trofėjų lentynoje - per 200 medalių ir apie 30 taurių.

B. Mickus tris kartus iš eilės tapo Baltijos šalių čempionu, dalyvavo Europos komandiniuose čempionatuose, pasaulio studentų universiadoje, Europos kroso čempionatuose. Lietuvos čempionu ir prizininku tapo visose amžiaus grupėse, o Lietuvos suaugusių čempiono titulu džiaugiasi jau 11 metų.

B. Mickui priklauso 16-mečių 600 metrų Lietuvos rekordas uždarose patalpose. Taip pat Klaipėdos 400, 600 ir 800 metrų bėgimo rungčių uždarose patalpose bei 400 metrų stadione rekordai.

Nors abu sportininkai - išties tituluoti ir daug pasiekę, tačiau daugelį nustebino savo paprastumu, nuoširdumu ir puikiu humoro jausmu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder