Jubiliejiniame turnyre - dalyvių rekordas

Jubiliejiniame turnyre - dalyvių rekordas

Jubiliejinis, dvidešimtasis, tarptautinis laisvųjų imtynių turnyras "Mūsų viltys" išsiskyrė dalyvių gausa ir sportininkų meistriškumu. Dvi dienas Klaipėdos sporto rūmuose vykusiame turnyre varžėsi 250 jaunių (12-17 metų) imtynininkų iš 12 šalių, tarp jų buvo ir Europos prizininkų.

Atvyko svečiai iš Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Vengrijos, Baltarusijos, Moldavijos, Ukrainos, Anglijos ir įvairių Lietuvos miestų.

Mūsiškiai, kaip dera šeimininkams, iškovojo visų spalvų medalius. Ant pirmojo prizininkų pakylos laiptelio tarp sunkiasvorių kopė Nedas Urniežius (iki 110 kg), trečias šioje grupėje liko Ernestas Miniailovas.

Tarp svorio iki 71 kg, įveikęs keturis varžovus, į finalą prasibrovė Vadimas Babuškinas. Čia jam nepavyko žengti lemiamo žingsnio ir teko tenkintis sidabro medaliu.

"Šįkart Klaipėdoje viešėjo labai pajėgių varžovų iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos. Jų atvyko net po kelias komandas. Turnyras buvo išties galingas. Nepamenu, kada buvo tiek stiprių varžovų. Džiaugiuosi, kad šis turnyras vyksta jau 20 metų ir kaskart jo lygis vis kyla. Nė karto šio turnyro per dvidešimt metų nėra praleidę vokiečiai. Tradicijos yra tęsiamos", - džiaugėsi šių varžybų organizatorius Sergejus Kasimovas.

Imtynių turnyras "Mūsų viltys" buvo įtrauktas į 2018 metų Klaipėdos - Europos sporto miesto renginių kalendorių.

"Jau sulaukiau daugybės užsienio šalių atstovų skambučių ir žinučių. Visi dėkojo už puikiai organizuotas varžybas ir gražias kovas. Sportininkams tokio lygio turnyras - itin naudinga patirtis", - akcentavo S. Kasimovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder