Jubiliejinėje "Danės regatoje" - olimpiečių triumfas

Jubiliejinėje "Danės regatoje" - olimpiečių triumfas

Danės upėje, ties burlaiviu "Meridianas", dvi dienas vykusi jubiliejinė, jau 50-oji, "Danės regata" išsiskyrė dalyvių gausa, puikiu oru ir tituluotais irkluotojais. Šįkart mūsų mieste viešėjo ir su kitais irkluotojais varžėsi Europos bei pasaulio čempionė, Rio de Žaneiro olimpinė prizininkė Milda Valčiukaitė ir daugkartinis Europos čempionas, pasaulio prizininkas, olimpinis vicečempionas Saulius Ritteris.

Nieko keista, kad šios irklavimo žvaigždės akivaizdžiai pranoko visus konkurentus. M. Valčiukaitė 3000 m atkarpą įveikė per 13 min. 12 sek., S. Ritter - per 11 min. 22 sek.

Varžybose Klaipėdoje dar planavo dalyvauti ir olimpinis vicečempionas bei daugkartinis Senojo žemyno čempionas Mindaugas Griškonis, tačiau jis susirgo ir planus turėjo atidėti.

"Mes visada su džiaugsmu dalyvaujame "Danės regatoje". Tai tarsi irklavimo sezono uždarymo varžybos. Šioje regatoje nuolat dalyvauja daug puikių irkluotojų. Mindaugas Griškonis taip pat labai norėjo dalyvauti, tačiau susirgo. Mes jam buvome pažadėję iškepti plokštainį, tad šįkart jis liko be jo. Linkime jam kuo greičiau pasveikti", - sakė Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis.

Atvyko garbūs svečiai

Šiemet regatoje dalyvavo visų irkluojančių Lietuvos miestų ir klubų sportininkai bei atvyko irkluotojai iš Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Rusijos. Iš viso apie 250 irkluotojų.

Šeštadienį ties burlaiviu "Meridianas" vyko varžybų atidarymas ir dalyvių paradas. Dalyvavo daug garbių svečių, tarp kurių - Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, Seimo narys Simonas Gentvilas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus, olimpinis vicečempionas ir bronzinis prizininkas Antanas Bagdonavičius ir daugelis kitų.

"Jubiliejinė "Danės regata" - išties sėkminga. Visada būdavo vėtros, dažnai - net sniegelio, o šįmet oras, kaip reta tokiu laikotarpiu, labai geras. Man "Danės regata" kelia daug malonių prisiminimų. Gerai ir tai, kad joje varžosi jaunimas, suaugusieji ir veteranai. Džiugu, kad pastarieji neapleidžia šios nuostabios mūsų sporto šakos", - "Vakarų ekspresui" sakė Lietuvos sporto legenda A. Bagdonavičius.

80-metis veteranas praeityje buvo itin ryškus irklavimo sporto atstovas. Jis - trijų olimpinių žaidynių dalyvis, Europos ir pasaulio vicečempionas, Filadelfijos, Amsterdamo, Duisburgo regatų nugalėtojas.

VARŽYBŲ ATIDARYMAS. Šeštadienį ties burlaiviu "Meridianas" vyko varžybų atidarymas ir dalyvių paradas.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Rekonstruoja irklavimo bazę

Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška papasakojo "Danės regatos" atsiradimo istoriją.

"1968 metais miesto irklavimo sporto entuziastai tradiciškai susirinko į sezono aptarimo vakaronę ir nusprendė atgaivinti prieškariu vykusią tarptautinę irklavimo regatą ir vadinti ją "Danės regata". Taigi, regata Klaipėdoje jau gyvuoja 50 metų. Pirmojoje regatoje dalyvavo Klaipėdos ir Vilniaus irkluotojai. Per visą regatos gyvavimo laikotarpį jau dalyvavo 20 šalių sportininkai", - pasakojo L. Mileška.

Tarptautinės "Danės regatos" organizatoriai - visuomeninė organizacija Klaipėdos irklavimo klubas ir Klaipėdos irklavimo centras.

Pasak L. Mileškos, tarptautinė "Danės regata" yra Klaipėdos irkluotojų vizitinė kortelė.

[CITATA]

"Regatos metu aptariami klaipėdiečių pasiekti sezono rezultatai, padėkojama rėmėjams už paramą ir bendradarbiavimą. Šiais metais "Danės regata" yra jubiliejinė ir šventiška dėl to, kad pradėta Klaipėdos irklavimo bazės rekonstrukcija. Jos buvo laukta daugiau nei 50 metų. Tai tikrai nekasdienis ir džiugus įvykis. Nors regatos eiga buvo apsunkinta dėl bazėje vykdomų darbų, tačiau organizatoriai numatė visas kylančias kliūtis ir pasiruošė, kad viskas vyktų sklandžiai. Taigi, irklavimo regatos svečiai buvo priimti šventiškai", - sakė L. Mileška.

Tikimasi, kad Klaipėdos irkluotojai jau kitų metų rugsėjį pasitiks atnaujintose patalpose.

Perplanavus dabartines Klaipėdos irklavimo centro patalpas, pirmajame - administraciniame - korpuse bus suprojektuota sporto inventoriaus patalpa, budėtojo patalpa, užsiėmimų salė, trenerių ir sportininkų persirengimo patalpos su tualetais ir dušais, sporto aprangos skalbimo bei džiovinimo patalpos. Antrajame pastato aukšte bus įrengta universali salė, iš kurios atskiromis durimis numatytas išėjimas ant gretimo pastato stogo, taip pat administracijos ir trenerių kabinetai, medicinos punktas ir virtuvėlė.

Antrojo - gamybinio - korpuso šiaurinėje dalyje įsikurs dirbtuvių blokas su elingais, o pietinėje - sporto salės su persirengimo patalpomis. Sporto bloke suprojektuotos trys salės bei sportininkų persirengimo patalpos su tualetais ir dušais.

Planuojama, kad po patalpų perplanavimo ir modernizavimo jose vienu metu galės sportuoti iki 78 asmenų ir dirbti iki 22 darbuotojų. Irklavimo bazė taip pat bus pritaikyta ir neįgaliesiems. Rangos darbų sutarties vertė - 1 mln. 183 304,51 Eur.

Daugiau apie "Danės regatos" rezultatus ir klaipėdiečių pergales skaitykite artimiausiuose "Vakarų ekspreso" sporto puslapiuose.

APDOVANOJO. Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška spaudžia ranką daugkartiniam Europos čempionui, pasaulio prizininkui, olimpiniam vicečempionui Sauliui Ritteriui.

Astos ZABLOCKYTĖS nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder