Jubiliejaus proga varžėsi baseino takeliuose

Jubiliejaus proga varžėsi baseino takeliuose

Klaipėdos plaukimo mokyklos jubiliejus įprasmintas gražiomis tarptautinėmis varžybomis "Gintaro taurė", kuriose 50 m Klaipėdos baseine varžėsi apie 300 plaukikų (tarp jų ir povandeninio sporto atstovai) iš Rusijos, Latvijos ir Lietuvos. Šia proga netrūko sveikinimų, gražių kalbų ir puikių emocijų.

"Širdis džiaugiasi matant šį vieną pačių naujausių statinių Klaipėdoje. Tai tarsi gražus Klaipėdos plaukimo mokyklos jubiliejaus įprasminimas. Tai - savotiškas palikimas Klaipėdos sportui", - apie 2018 metų vasarą duris atvėrusį 50 m Klaipėdos baseiną kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jo teigimu, tai, kad klaipėdiečiai gali treniruotis ir sportuoti viename šiuolaikiškiausių ir geriausių baseinų Lietuvoje - puiku.

Šiuo metu laikinai direktoriaus funkcijas atlieka direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aldona Vaitkienė pasidžiaugė, kad rezultatai iškalbingi.

"Tarp mūsų išaugo 35 sporto meistrai, per 50 kandidatų į sporto meistrus, daugybė Lietuvos čempionų ir rekordininkų, Baltijos šalių ir tarptautinių varžybų nugalėtojų bei prizininkų. Galime didžiuotis ir olimpiečiu Pavelu Suškovu. Tikrai yra kuo pasidžiaugti", - kalbėjo A. Vaitkienė.

Jos teigimu, "Gintaro" baseine treniruojasi apie 600 vaikų ir paauglių nuo 7 iki 19 metų, tarp jų ir povandeninio sporto atstovai.

"Vakarų eksprese" jau rašėme, kad nuo 2018 metų vasaros Klaipėdos plaukikai treniruojasi ne tik "Gintaro" sporto centre (S. Daukanto g. 24), bet ir naujajame 50 m Klaipėdos baseine (Dubysos g. 12). Šio naujojo baseino su sveikatingumo centru statybos prasidėjo 2016 metų rugsėjo mėnesį. Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė - 16,6 mln. eurų. 11,6 mln. eurų projektui įgyvendinti buvo skirta iš ES struktūrinių fondų, 1 mln. eurų - iš valstybinių lėšų. Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis - 4 mln. eurų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder