Jonas Valančiūnas pasirašė sutartį su Toronto „Raptors“

Jonas Valančiūnas pasirašė sutartį su Toronto „Raptors“

20-metų 213 cm ūgio krepšininkas Jonas Valančiūnas trečiadienį oficialiai tapo NBA lygoje rungtyniaujančio Toronto „Raptors“ nariu - „centras“ iš Utenos su Kanados klubu pasirašė ilgalaikę (penkerių metų trukmės) daugiamilijoninę sutartį pagal formulę „2+1+1+1“, skelbia delfi.lt.

Pranešama, kad vien per pirmą sezoną J. Valančiūnas Kanadoje uždirbs 3,374 mln. JAV dolerių.

Tuo metu buvusiai aukštaūgio komandai Vilniaus „Lietuvos rytui“ už jos auklėtinio išvykimą pavyko išsiderėti apie 2,5 mln. JAV dolerių (apie 6,9 mln. Lt) sumą.

Pasirašytu kontraktu su J. Valančiūnu itin džiaugėsi „Raptors“ generalinis direktorius Brianas Colangelo, kuris tikino, kad Toronto fanai jau netrukus galės įsitikinti, kad laukti lietuvio tikrai buvo verta.

Primename, kad 2011 metų birželio 23-ą dieną Naujajame Džersyje (JAV) NBA naujokų biržoje J. Valančiūnas penktuoju šaukimu buvo pasirinktas būtent „Raptors“ klubo. Taip anksti Lietuvos atstovo pavardė kasmetiniame pajėgiausios planetoje krepšinio lygos renginyje neskambėjo nė karto per visą jo istoriją.

„Aš tiesiog noriu būti NBA ir įrodyti, kad galiu žaisti šioje lygoje“, – tada sakė J. Valančiūnas, kuris „Raptors“ gretose nebus vienintelis lietuvis – Toronto ekipai jau ne pirmą sezoną atstovauja ir puolėjas Linas Kleiza.

Beje, J. Valančiūnas jau antrus metus iš eilės pateko į galutinį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės dvyliktuką ir netrukus Londone dalyvaus pirmose savo karjeroje olimpinėse žaidynėse. Iškart po jų mūsiškis ir pakels sparnus už Atlanto.

„Raptors“ (23/43) praėjusiais metais NBA lygos reguliariajame sezone Rytų konferencijoje užėmė tik 11-ą vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder