J. Valančiūnas apsilankė „Raptors“ rungtynėse: sirgaliai lietuvį pasitiko plojimais atsistojus

J. Valančiūnas apsilankė „Raptors“ rungtynėse: sirgaliai lietuvį pasitiko plojimais atsistojus

Jonas Valančiūnas neužmiršo Toronto „Raptors“ komandos, kurioje praleido šešerius su puse savo karjeros metų.

Sezoną su Memfio „Grizzlies“ ekipa jau baigęs lietuvis šeštadienio vakarą sugrįžo į Torontą, kuriame jo buvusi ekipa žaidė pirmąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes prieš Orlando „Magic“ klubą.

Pirmajame kėlinyje pasirodęs arenoje JV sukėlė tikrą emocijų audrą tarp šeimininkų ekipos sirgalių. Kai kurie arčiau J. Valančiūno buvę sirgaliai „centrą“ pasitiko plodami atsistoję.

Prieš antrąjį kėlinį arenoje apsilankęs lietuvis buvo pakalbintas ir Toronto televizijos TSN žurnalisto Erico Smitho.

„Šie vaikinai ne vienerius metus buvo mano šeima, mes daug patyrėme rungtyniaudami kartu. Man svarbu būti čia ir juos palaikyti. Taip pat man smagu ir pasižiūrėti krepšinio rungtynes – man juk patinka krepšinis“, – gera nuotaika spinduliavo uteniškis.

J. Valančiūnas Torontą paliko vasario pradžioje, kai „Raptors“ jį nusprendė iškeisti į „grizlių“ vidurio puolėją Marcą Gasolį.


Tiesa, Lietuvos rinktinės lyderio palaikymas „Raptors“ krepšininkams nepadėjo – jau pirmosiose atkrintamųjų rungtynėse Nicko Nurse‘o auklėtiniai prarado namų aikštės pranašumą, 101:104 nusileisdami Orlando „Magic“ ekipai.

Prasidėjus priešpaskutinei mačo minutei „Raptors“ atsiliko 96:99, bet tuomet Kawhi Leonardas pataikė tritaškį, kitoje atakoje pridėjo metimą iš vidutinio nuotolio ir vėl išvedė šeimininkus į priekį – 101:99.

Visgi tuomet išaušo D.J. Augustino valanda – „Magic“ įžaidėjas pataikė dvitaškį, o M. Gasoliui prametus tolimą metimą kitoje aikštės pusėje gavo progą mesti ir lemiamą metimą. Orlando ekipos įžaidėjo ranka nesudrebėjo – jis pataikė tritaškį likus 3,4, o paskutinio metimo nepataikius K. Leonardui, „Magic“ iškovojo netikėtą pergalę.

Rungtynių didvyris D.J. Augustinas iš viso surinko 25 taškus (4/5 trit.). „Raptors“ gretose K. Leonardas pasižymėjo 25 taškais, Pascalis Siakamas pridėjo 24 ir atkovojo 9 kamuolius. Savo ruožtu starto penkete rungtyniavęs M. Gasolis per beveik 32 minutes pelnė 13 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Staigmenų užfiksuota ir kitose šio vakaro rungtynėse. Filadelfijos „76ers“ prarado namų aikštės pranašumą, 102:111 pralaimėdami Bruklino „Nets“ komandai. Filadelfijos ekipos neišgelbėjo net ir 36 taškus surinkęs Jimmy Butleris, o nugalėtojams 26 taškus pelnė D‘Angelo Russellas.

Silpnai atrodė vieni „76ers“ lyderių, įžaidėjas australas Benas Simmonsas (9 taškai, 7 atkovoti kamuoliai, po 3 rez. perdavimus ir klaidas) ir puolėjas Tobias Harrisas (4 taškai, 7 atk. kamuoliai, 6 rez. perdavimai), o 22 taškus surinkęs vidurio puolėjas Joelis Embiidas užsitraukė kritikos bangą dėl to, kad sėdėdamas ant suoliuko naršė išmaniajame telefone.

Tuo metu didžiąją sezono dalį tarp Vakarų konferencijos lyderių laikęsi Denverio „Nuggets“ krepšininkai 96:101 nusileido atkrintamųjų kovų užgrūdintiems San Antonijo „Spurs“ ir taip pat prarado namų pranašumą.

Buvęs J. Valančiūno komandos draugas DerMaras DeRozanas „Spurs“ pelnė 18 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 6 rez. perdavimus. „Nuggets“ neišgelbėjo trigubą dublį surinkęs Nikola Jokičius (10 tašku, po 14 atk. kamuolių ir rez. perdavimų).

Ir tik vieninteliams titulą ginantiems čempionams, „Golden State Warriors“, kol kas pavyko NBA atkrintamųjų varžybų starte apginti turėtą namų pranašumą. Jie 121:104 įveikė Los Andželo „Clippers“. Stephenas Curry pelnė net 38 taškus, atkovojo net 15 kamuolių ir atliko 7 rez. perdavimus.

Alfa.lt

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder