"Įveikti "Žalgirį" Kaune - dvigubas džiaugsmas"

"Įveikti "Žalgirį" Kaune - dvigubas džiaugsmas"

Klaipėdos "Neptūnas" atsitiesė po kelių nesėkmių - Kazio Maksvyčio auklėtiniai Kaune, "Žalgirio" arenoje, rezultatu 90:86 nukovė Lietuvos čempionus žalgiriečius.

Galingąją Kauno komandą, Eurolygos "Top 16" dalyvę, per dvi savaites įveikėte jau antrą kartą - vasario 15 dieną "Švyturio" arenoje taip pat šventėte pergalę rezultatu 67:65. Praėjusį LKL sezoną kovėtės finale ir tąkart kauniečiai seriją laimėjo tik po labai nervingos ir įtemptos kovos rezultatu 4:2. Kokia tokio puikaus žaidimo prieš "Žalgirį" paslaptis? - pasiteiravome "Neptūno" komandos kapitono Martyno Mažeikos.

Dvikovoms prieš "Žalgirį" mūsų papildomai motyvuoti nereikia - visi degame noru nugalėti. Be to, ši pergalė mums buvo labai reikalinga, kadangi prieš tai nepasisekė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre, LKL čempionate namuose nusileidome Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipai. Vyko pokalbiai su klubo valdyba, treneriais.

Ką klubo valdybos nariai prieš dvikovą su "Žalgiriu" pasakė, kad Kaune kovėtės lyg ant sparnų?

Dar kartą paaiškino, kad pralaimėjimai yra labai blogai, o pergalės - gerai. Pasikalbėjome ir, kaip matome iš rezultato, visi tai supratome. Apskritai buvo ir daugiau pokalbių su treneriais bei komandos nariais. Visi išsikalbėjome ir vieni kitus supratome. Laimėti prieš "Žalgirį" Kaune - dvigubas džiaugsmas. Tikiuosi, kad šiuo laimėjimu atpirkome paskutinę savo nesėkmę namuose prieš pasvaliečius.

Kautis prieš "Žalgirį" visada yra itin sudėtinga. Privalai būti susikoncentravęs nuo pirmos iki paskutinės sekundės, tiesiog visas rungtynes tvyro įtampa. Jei tik sekundę atsipalaiduosi, tuoj pat gali būti skaudžiai nubaustas.

Kokios nuotaikos tvyrojo, vykstant autobusu iš Kauno į Klaipėdą?

Skambėjo muzika ir dainos (juokiasi. - Autor. past.). Kartais reikia pasidžiaugti ir atskiromis pergalėmis, kad galėtum toliau judėti į priekį.

Artimiausias LKL rungtynes "Neptūnas" žais kovo 4 dieną (trečiadienį) 18.45 val. "Švyturio" arenoje su "Prienų" ekipa.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder