Įspūdingas Luiso Suareso sugrįžimas

Įspūdingas Luiso Suareso sugrįžimas

Europos futbolo klubų Čempionų lygos varžybų pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse pergales vienodu rezultatu 2:1 iškovojo Barselonos „FC Barcelona“ ir Turino „Juventus“ ekipos. Tiesa, Ispanijos vicečempionai tai padarė išvykoje, o pajėgiausia Italijos ekipa - savo aikštėje.

Antrus metus iš eilės „Barcelona“ kovas UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose pradėjo susitikimu su „Manchester City“ ekipa. Pernai jų vizitas į „Etihad“ stadioną buvo vainikuotas pergale 2:0. Šį kartą „Barcelona“ iš „Manchester City“ tvirtovės išsivežė šiek tiek kuklesnę pergalę. Pirmame kėlinyje Barselonos komandos puolėjas Luisas Suaresas (Luis Suarez) dviem tiksliais smūgiais išvedė svečių komandą į priekį, bet antrojo kėlinio viduryje „Manchester City“ puolėjas Serchijus Agueras (Sergio Aguero) sušvelnino rezultatą.

Baigiantis rungtynėms puikią progą pasižymėti turėjo ir „Barcelonos“ atakų lyderis Lionelis Mesis (Lionel Messi). Ketvirtąją pridėtą laiko minutę (90+4) 27 metų argentinietis buvo pargriautas varžovų baudos aikštelėje, bet 11 m baudinio nerealizavo. Šioje situacijoje sublizgėjo ir „Man City“ vartininkas Džo Hartas, jis atrėmė L.Mesio smūgį. Nors jis ne kartą gelbėjo savo komandą nuo pavojingų „Barcelonos“ žaidėjų išpuolių, ryškiausiu rungtynių žaidėju tapo ne Dž.Hartas, o L.Suaresas.

28 metų futbolininkas nuo 2011 m. pradžios iki 2014 m. vidurio žaidė „Liverpool“ klube. Su šia ekipa Anglijos pirmenybėse jis sužaidė 110 rungtynių ir pelnė 69 įvarčius. Praėjusiame sezone L.Suaresas buvo ne tik rezultatyviausias (31 įvartis), bet ir geriausias pirmenybių futbolininkas. Tačiau urugvajietis futbolo aikštėje pasižymėjo ne tik įvarčiais, bet ir kontroversiškais išsišokimais bei užsitraukė kitų Anglijos futbolo klubų gerbėjų nemalonę. Ją sustiprino ir faktas, kad praėjusią vasarą Brazilijoje vykusiame pasaulio čempionate Urugvajaus rinktinėje žaidęs L.Suaresas dviem įvarčiais sudaužė Anglijos rinktinės viltis patekti į atkrintamąsias varžybas.

Tad nenuostabu, kad „Etihad“ stadioną užpildę žiūrovai L.Suaresą pasitiko garsiu švilpimu. Vis dėlto atšiaurus priėmimas futbolininko iš vėžių neišmušė. „Visų pirma džiugu, kad galėjau įvarčiais prisidėti prie komandos pergalės. Dar smagiau, kad pavyko tai padaryti Anglijoje. Man čia labai patiko, o dar sirgalių reakcija tik pridėjo daugiau motyvacijos, - po rungtynių teigė L.Suaresas. - Manau, kad mes sužaidėme labai geras rungtynes, puikiai pasinaudojome varžovų klaidomis. Tiesa, šiek tiek apmaudu, kad pelnėme tik du įvarčius, nes progų turėjome gerokai daugiau.“

Įtvirtinti savo pranašumą „Barcelona“ galės kovo 18 d., kai „Camp Nou“ stadione atsakomosiose rungtynėse priims „Man City“ ekipą. Pernai „Barcelona“ savo žiūrovų akivaizdoje varžovus įveikė rezultatu 2:1.

Tuo metu kitose rungtynėse Turino „Juventus“ klubas savo aikštelėje taip pat 2:1 (2:1) įveikė Dortmundo „Borussia“ futbolininkus. Svečiai iš Dortmundo ilgiau kontroliavo kamuolį, bet nesugebėjo apsiginti nuo žaibiškų „Juventus“ kontratakų. Būtent po tokių išpuolių įvarčius šeimininkams pelnė Karlosas Tevesas (Carlos Tevez) ir Alvaras Morata (Alvaro Morata). „Borussia“ gretose pasižymėjo Markas Roisas (Marco Reus). Italijos čempionų pergalės džiaugsmą aptemdė žinia apie pagrindinio žaidimo organizatoriaus Andrėjos Pirlo (Andrea Pirlo) traumą. 35 metų futbolininkas 37 min. buvo pakeistas. Kol kas nėra žinoma, ar „Juventus“ veteranas spės atsigauti iki atsakomųjų Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynių, kurios vyks kovo 18 d. Dortmunde.

Statistika

„Manchester City“ (Anglija) - Barselonos „FC Barcelona“ (Ispanija) 1:2 (0:2). Įvarčiai: 69 min. Serchijus Agueras; 16 ir 30 min. Luisas Suaresas.

Turino „Juventus“ (Italija) - Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) 2:1 (2:1). Įvarčiai: 13 min. Karlosas Tevesas, 43 min. Alvaras Morata; 18 min. Markas Roisas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder